Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Återbruk 19 oktober 2017

Återbruk: Vad sägs om en skopa lampetter?

Gamla slitna skopor pryds av levande ljus. Annika Liljeblad, återbruksföretagare utanför skånska Görslöv, berättar hur hon gjorde.

 Sleven full med levande ljus. Foto: Eva-Lisa Svensson.
Sleven full med levande ljus. Foto: Eva-Lisa Svensson.

I en loppislåda Annica köpt hittade hon några gamla skopor som troligen använts för att skopa upp mjöl och potatis. Skoporna rengjordes och fick behålla den svarta, oxiderade ytan. Sedan smordes de in med linolja. (Det är viktigt att lagret är tunt och ytan ska kännas torr när du smort in den).

Ljushållarna har sedan monterats på ett sätt som har passat varje skopa. Understa skopan hade ett litet hyllplan som Annica borrade ett hål i så att ljushållarens metallpinne kunde stickas ner och limmas fast.

På den översta lampetten har Annica böjt ljushållarpinnen i 90 grader för att kunna sticka in den i skopans träskaft. En extra skruvögla håller ljushållaren stabil. Potatisskopan till höger hade också en bra avsats att skruva fast ljushållaren på.

Läs även: Annorlunda återbruk: Annika gör guld av det rostiga

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

LÄS MER FRÅN FIXAT

Till toppen