Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Fixat 19 juni 2018

Bind en vacker blomkrans

Sju sorter, åtta eller kanske nio?

Till midsommar frossar vi i vilda blommor. Allra vackrast blir de i en traditionell krans.

 Den här kransen är stabil och kan bindas redan dagen innan festen – om du följer råden.
Den här kransen är stabil och kan bindas redan dagen innan festen – om du följer råden.

Ingen tid på året är så vacker och full av förväntan som midsommar. Ängar och dikesrenar står i sitt finaste flor och inbjuder till att plocka de vackraste blomstren. Av dem binder du enkelt en vacker krans. Binder du med najtråd håller kransen genom dans och lek, och står sig hela natten. Låt blommorna dra åt sig rejält med vatten först så håller kransen lite längre.

Du kan också binda kransen dagen innan ifall tiden inte räcker till!

Läs också: Receptskatt – hitta midsommarens bästa mat här!

Sortförslag

Blommor som du kan använda i krans till huvudet är från vänster blåklint, smörblomma, kirskål, fibbla, prästkrage, vallmo och daggkåpa från trädgården som ger volym till kransen.

Bind kransen så här:

1.

Stommen som blommorna viras fast på är najtråd från byggvaruhus säljs på liten rulle för några kronor. Du behöver också tång och grön spoltråd (som inte rostar) från hobbybutiken. Mät huvudets omkrets och forma till en ring och vira sen najtråden runt ringen så den blir dubbel

2.

Gör små knippen av blommor och bind fast med hjälp av spoltråden och dra åt tråden mellan varje knippe. Blomkransen till huvudet håller du i handen medan du binder så att blommorna kommer på utsidan av kransen.

Läs också: Därför firar vi midsommar – alla dina frågor besvarade

Tips!

Kransen kan du göra dagen innan om du genomfuktar en dagstidning och lägger kransen på och sen in i en soppåse och förvaras i kylskåpet, lika fin dagen efter.

Läs också: Ingen ståltråd? Lugn – så binder du krans utan

KRANSINSPIRATION

Färgfest

Blåklint, vallmo och prästkrage tillhör de blommor som vi förknippar mest med midsommar och här har de fått sällskap av smörblomma, daggkåpa och kirskål.

Sobra toner

Daggkåpa och små kvistar från schersminbusken blir bra utfyllnad i kransen till de blommor som bara har tunna stjälkar, till exempel blåklint och smörblomma.

Läs också: Därför älskar myggen just dig – och så undviker du betten

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

LÄS MER FRÅN FIXAT

Till toppen