Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Diy 4 januari 2018

Bygg den sötaste hallmöbeln någonsin!

Sockerlådan får hjul och ett stadigt lock att sitta på. Lands bloggare, Johanna i Kulla, bygger något riktigt, riktigt sött för hallen.

 Sockerlådan blir kombinerad bänk och förvaring.
Sockerlådan blir kombinerad bänk och förvaring. FOTO: Johanna Karlsson

Något utav det roligaste som finns kan vara att fixa nya grejer av gamla. Av sådant där man har i gömmorna, eller hittar billigt på loppis eller i grannens garage (obs. Fråga först!)

Tänk att både få ha roligt och skapa, samtidigt som man får användning för grejer som tidigare kanske mest klassats som skräp eller onödigheter. Så mycket bättre än att köpa nytt!

En sådan bra grej att fixa kan vara en sockerlådsförvaringsbänk. Ja ni hör ju – den har flera användningsområden till och med.

Bänk och förvaring i ett. En gammal sockerlåda från grannens garagerensning och tyg från mormors gömmor blev här en fin hallmöbel! Perfekt som förvaring till vinterns alla mössor och vantar.

Läs också: Utöka förvaringen på höjden: 20 idéer som tar tillvara hela utrymmet

Det här behövs:

En gammal sockerlåda. Det går ju såklart att använda vilken trälåda som helst.

Plywood

Såg

Skruvdragare och skruv

Tyg

Hobbyskum eller skumgummi

Häftpistol

Hjul

Så gör du:

 Den mindre skivan ser till att locket inte glider av.
Den mindre skivan ser till att locket inte glider av. FOTO: Johanna Karlsson

1. Börja med att mäta innermått och yttermått på lådan. Använd yttermåtten för att såga till själva locket, och innermåttet till att såga ut en fyrkant att skruva fast på undersidan av locket. Den behövs för att få locket att sitta stadigt på bänken. Se till att den mindre biten går i lådan, annars blir locket trögt att få på.

Skruva fast den mindre delen i mitten av den större.

 Skumplast och en bit tyg fästs på locket.
Skumplast och en bit tyg fästs på locket. FOTO: Johanna Karlsson

2. Rita av locket på en bit hobbyskum och skär eller klipp ut. Klipp en lagom bit tyg, lägg hobbyskummet och locket på tyget och fäst tyget runtom kanten på undersidan av locket med hjälp av häftpistolen.

 En gammal sockerlåda kan vara lite skör. Glöm inte att det går att förstärka den genom att limma och skruva fast trä inuti.
En gammal sockerlåda kan vara lite skör. Glöm inte att det går att förstärka den genom att limma och skruva fast trä inuti. FOTO: Johanna Karlsson

3. Skruva fast hjulen på undersidan av lådan med hjälp av skruvdragaren. Se till att skruva försiktigt så att inte träet spricker.

Finare förvaring får man leta efter! Dessutom funkar den lika fint som leksaksförvaring i barnrummet som till mössor och vantar i hallen.

Läs också: Så får du ordning i hallen: 17 toppenfina idéer

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

LÄS MER FRÅN FIXAT

Till toppen