Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Diy 20 juni 2017

Gör vackra isbitar med 12 ätbara blommor

Att göra isbitar med ätbara blommor blir en fantastiskt fin detalj på festen. Blommorna gör sig även bra som dekoration på mat och bakverk.

Bild 1/6 FOTO: Unni Zetterling
 Lilablå och vacker Cikoria.
Bild 2/6 Lilablå och vacker Cikoria. FOTO: Zoonar GmbH Alamy Stock Photo
 Gurkört.
Bild 3/6 Gurkört. FOTO: Juan Manuel Borrero
 Rödmalva.
Bild 4/6 Rödmalva. FOTO: Science Photo Library/IBL
 Fina penséer i is.
Bild 5/6 Fina penséer i is. FOTO: Unni Zetterling
 Vackert i glaset med penséer.
Bild 6/6 Vackert i glaset med penséer. FOTO: Unni Zetterling

Gör så här:

1. Placera blommorna i iskuber och fyll på med vatten.

2. Stoppa in i frysen.

3. Du kan behöva frysa halva isbiten först med blomman i, för att sedan fylla på med vatten och frysa resten, så att blomman hamnar fint i mitten av isbiten.

Blommor du kan äta:

  • Rosenblad
  • Violer
  • Gurkört
  • Blåklocka
  • Blåklint
  • Luktärt
  • Rödklöver
  • Nejlika
  • Cikoria
  • Mjölkört
  • Pensé
  • Rödmalva

Läs också: Bind en fin blomkrans i bara 5 steg!

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

LÄS MER FRÅN FIXAT

Till toppen