Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Fixat 2 november 2017

Efter Cowboykåken - sno stilen till ditt hem

Har du redan timrade väggar och stora ytor och vill få till den sista touchen av den sköna cowboystilen?

Cowboykåken sändes på SVT under hösten och gjorde formidabel succé. Tittarna fick följa stockholmaren Dick Bewarp som lämnade livet i storstaden för att bygga ett nytt hus, hem och liv i Jämtland, i Ragunda kommun närmare bestämt. Land har tagit fasta på vissa inredningsdetaljer som ger dig den rätta känslan.

Home sweet Home-tavlan

Du ska gärna se den så fort du kliver in genom dörren. Ett inramat välkomnande som påminner dig om att pusta ut, att du är hemma och ska njuta.

Läs också: Se vilka häftiga saker du kan göra med glödlampor!

Gungstolen

En påminnelse om att sätta sig ner och gunga lite, vagga sig till ro efter en hård arbetsdag och kanske slumra till lite. Eller varför inte sitta där och kolla ikapp på alla dina serier du inte hunnit streama på sistonde? Öka mysfaktorn med en filt, och kanske en kudde i härligt rustikt material. Glöm inte att ställa ett litet bord bredvid där du kan lägga ifrån dig vad du än har i handen när du känner att ögonlocken blir tyngre och tyngre…

Verktyg på väggen

Gå ut i verkstan eller garaget och titta efter om du inte har några gamla verktyg med fin patina. Rostigt och smutsigt i garaget kan ge en stämning av rustikt hantverk om det hamnar på rätt plats i ditt hem! Gör som Dick och häng upp de på en plats i hemmet i en vacker samling.

Läs också: Och glöm inte växterna till din egen cowboykåk – 7 tåliga krukväxter som klarar mörkret

Djurhudar

FOTO: bradleyhebdon

Kan man ha för många djurskinn i sitt hem? Förmodligen, men om vi pratar om lagom mängd hudar så finns det andra ställen att ha den på än golvet. Varför inte spika upp det fint på väggen? Lägg det på fotsidan av sängen, eller lägg det över på soffan.

Horn på väggen – med en twist

FOTO: Anrodphoto

Hornen har vi sett på väggarna sedan urminnestider. Men varför inte pryda hornen med en vacker ljusslinga?

Läs också: Titta in i Dicks fantastiska Cowboykåk i Jämtland

Skyltar av olika slag

FOTO: Mikael Frisk

Dick Bewarp har gjort en egen skylt till sitt hem i Raggunda med adressen på! Och är du lika kunnig så sätt i gång och skapa! Ser du Welcome-skylten i bagrunden på bilden ovan? Ha den som riktmärke när du är på loppisjakt. Eller så känner du till traktens smed och ser till att ge hen ett nytt jobb som du kan pryda ditt hem med. Lokalt hantverk är väl ändå det bästa?

Rustika lampor – inga spotlights

FOTO: EvBuh

Innan Dick Brewarp satte upp lampor i sitt hus funderade han på spotlights. Han tänkte om. I stället hittade han rustika lampor som ger helt rätt känsla och de sprider så underbart mysigt ljus. Här har du stor chans att kunna fynda på loppisar eftersom stora lamp-pjäser brukar gå för en billig peng!

Bonustips: Vagnshjul!

FOTO: LordRunar

Vad vore ett cowboyhem utan ett vagnshjul någonstans? Förmodligen bara ett halvt cowboy-hem. Så har du haft ett hjul eller två på verandan (eller garaget eller i ladan) så ta in det i huset! Städa i ordning det och häng upp det på väggen. Det blir ett vackert konstverk som tar in ett unikt material och som påminner om många års hårt arbete som rullat förbi…

Läs också: Får du inte nog av cowboy-stilen? Gör ett häftigt bord med ett par cowboyboots

Läs mer om

LÄS MER FRÅN FIXAT

Till toppen