Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
fixat 29 juli 2016

Från kabeltrumma till myshörna – så gör du

Ett TV-program tände en idé. Materialet hittades hemma på tomten – nu har Veronica Markström byggt trädgårdens mysigaste hörna.

Bild 1/2
Bild 2/2

När Veronica Markström i Piteå fick se hur favoritprogrammet Trädgårdstider gjorde två fåtöljer av en gammal kabeltrumma började en idé att gro.

Fick kabeltrumma

– Jag hade fått en kabeltrumma av ett företag som grävde kabel vid vägen. Jag hade tänkt ha trumman som utebord men den kändes lite stor och låg så den blev liggande tills jag såg TV-programmet.

Så här såg kabelrullen ut innan Veronica gjorde i ordning den.
Så här såg kabeltrumman ut innan Veronica gjorde i ordning den.

På byggvaruhandeln hittade hon fasadribbor och sedan var det bara att sätta igång. Materialet till dynorna hittade hon hemma.

Skar madrasser

– Jag hade två madrasser liggandes så jag skar till dem och limmade ihop dem och sedan sydde jag ett fodral. Sedan hade jag massa gamla kuddar som jag plockade ihop. Det var återbruk allting.

Nu står myshörnan på altanen. Den står på några stenplattor med tjärpapp så att den torkar ordentligt när det regnar. Under myshörnan ryms dynor och annat som behöver lite extra skydd mot vädret.

”Våga testa”

Veronicas har ett enkelt tips för den som vill testa att göra samma sak:

– Våga testa och var inte rädd för att göra fel. Den är gjord med ganska billigt material så det gör inget om man gör fel. Det här är ett lagom projekt om man inte har snickrat så mycket.

Så här gjorde Veronica myshörnan

trumma1-ny
På en gammal kabeltrumma skruvades ribbor, som köptes i byggvaruhandeln, fast.

 

trumma3-ny

 

trumma4-ny
På baksidan av ryggstödet skruvades ett spikband fast på ribborna för att hålla ihop dem. Efter det sågade Veronica formen på ryggstödet.

 

trumma6-ny
Två gamla madrasser formades efter kabeltrumman och limmades ihop med ett textillim.

 

trumma8-ny
Ett överdrag till madrassen syddes av ett gammalt madrassvar och blev nytt som används i nya myshörnan.

Relaterade artiklar

LÄS MER FRÅN FIXAT

Till toppen