Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
fixat 26 februari 2016

Göm dina småsaker bakom bokryggar

Böcker är snyggt i bokhyllan, men ibland kan man behöva förvara andra saker i sin hylla. Gör en förvaringsback dekorerad med bokryggar slipper du välja!

Bild 1/2
Bild 2/2

Den här förvaringsbacken kräver tyvärr att du sågar i böcker. Men tänk på att bokryggarna får ett evigt liv i ditt hem istället för att stå och damma på en loppishylla!

Du behöver:

Gamla böcker i passande höjd
Förvaringslåda i trä eller annat stabilt material
En såg, förslagsvis en eldriven
Maskeringstejp
Trälim
(Superlim)

Gör så här:

1. Tejpa först maskeringstejp runt varje bokrygg. Det håller ihop boken och förhindrar att hela bokpärmen slits upp när du sågar.

2. Bestäm hur stor del av bokryggen du vill använda, mät och markera.

3. Såga av bokryggarna.

4. Låt tejpen sitta kvar och kleta på ett tjockt lager trälim på den avsågade ytan på varje bok. Låt torka. Limmet gör den avsågade delen mindre porös och den håller ihop bättre.

5. Ta bort tejpen och limma fast dina bokryggar på förvaringslådan. Jag använde superlim för att vara säker på att det skulle fästa ordentligt, men det går säkert lika bra med trälim. Pressa och låt torka. Din förvaringslåda är nu klar att fyllas med prylar som du vill gömma i bokhyllan.

Foto: Matilda Ekström

Gilla Fixat på Facebook så får du fler tips som det här i ditt flöde.


Följ oss gärna på Instagram!

LÄS MER FRÅN FIXAT

Till toppen