Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
fixat 23 augusti 2016

Gör en härlig krans av kulor och tyg

Välkomna dina besökare med en härlig krans på dörren! Den här går att variera med olika tyger och funkar lika bra som påskkrans såväl som vårkrans.

Du behöver: 

 • En stomme, jag använde en halmkrans, men du kan säkert ta något annat material, som styrolit eller eventuellt en metallgalge som formats till en ring
 • tyg, cirka 1,5 meter totalt
 • vaddkulor, gärna i olika storlekar
 • tygsax
 • ståltråd
 • krans-vad

  Gör så här: 

  1. Klä din stomme med tyg om det behövs. Fäst med ståltråd. Jag återanvände ståltråden från en julkrans och gör du det är det ett smart drag att linda upp den på något så att det inte trasslar sig när du lindar.

  2. Klipp kvadrater av tygen, se till så att de är stora nog för att täcka vaddkulorna, och också lämna en liten svans som du kan fästa dem i kransen med.

  3. Slå in varje vaddkula i tyg och fäst med ståltråd.
  krans-hur

  4. Fäst de tyginslagna vaddkulorna vid kransen med ståltråd. Varva de olika färgerna och storlekarna och försök att placera dem jämnt över kransen.

  5. Forma en ögla av ståltråden och fäst i kransen för upphängning. Om du vill dekorera kransen ytterligare kan du knyta en band runt eller addera små videkvistar.

  Gilla Fixat på Facebook så får du fler tips som det här i ditt flöde.


  Följ oss gärna på Instagram!

  Läs mer om

  LÄS MER FRÅN FIXAT

  Till toppen