Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
fixat 29 april 2016

Gör en snygg matta av plankor

Den här mattan är inte bara supersnygg i hallen, även ditt badrum skulle kunna prydas av den! 

Bild 1/2
Bild 2/2

Kanske har du ett gammalt kasserat staket liggande, eller andra lite smalare plank. Så här förvandlar du dem till en snygg trämatta!

Du behöver: 

 • Smalare plankor
 • Såg
 • Borr
 • Snöre
 • Tejp
 • Gör så här: 

  1. Börja med att såga upp plankorna i samma längd, på bilden är de 56 centimeter.

  2. Om du återvinner gamla plank, ta bort eventuella spikar och sandpappra noga!

  3. Borra 3 hål genom varje planka. Mät upp så att ett hål är i mitten och de andra två ungefär 7 centimeter från ändarna. Använd en borr på ungefär 5 mm.

  4. Det har nu blivit dags att sätta ihop planken med snöre. Beroende på snörets tjocklek kan du behöva använda flera snören i samma hål, sätt i så fall ihop flera snören på en gång och tejpa ihop änden som du ska trä genom hålen. Gör en knut i början så att snöret hålls på plats. Trä genom den första plankans första hål och gör en knut till på andra sidan. Gör ett nytt rep med knut och trä genom mittenhålet, avsluta med knut och fortsätt sedan med plankans sista hål. Fortstätt nu på samma sätt med nästa planka tills du har önskad längd på mattan. Avsluta med knutar!

  Gilla Fixat på Facebook så får du fler tips som det här i ditt flöde.


  Följ oss gärna på Instagram!

  Läs mer om

  LÄS MER FRÅN FIXAT

  Till toppen