Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
fixat 3 februari 2016

Poppa i en påse – så gör du egna mikropopcorn!

Strunta i att köpa mikropopcorn. Det går lika bra att poppa i en vanlig papperspåse, med eller utan olja. Så här går det till.

Bild 1/2
Bild 2/2

Leta reda på en rejäl papperspåse, gärna en vit utan tryck. Kom ihåg att det måste finnas rejält med plats i den så att popcornen kan expandera. Om du inte hittar en färdig papperspåse kan du vika en påse av vanligt bakplåtspapper.

Lägg 1-2 matskedar popcorn i påsen. Du kan droppa i lite matolja om du vill men popcornen poppar även utan oljan. Påsen håller kvar fukten från popcornen så att de blir krispiga.

Vik påsens öppning så att den försluts och sätt en liten bit tejp så att inte kanten öppnas när popcornen sväller. Förslut inte påsen med häftklammer. Det kan orsaka brand.

Du kan också poppa i en mikrosäker skål. Lägg i så fall popcornen i skålen och lägg en tallrik över.

Mikra på full effekt cirka 1 och en halv minut. Anpassa tiden efter din mikrovågsugn. Se upp så att inte popcornen eller papperet i påsen blir bränt.
Ta ut påsen, öppna och salta. Om du poppat utan olja kan du mortla saltet till ett fint pulver. Då fäster det lättare på dina varma, goda popcorn.

Läs mer om

LÄS MER FRÅN FIXAT

Till toppen