Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
fixat 10 april 2017

Marmorera äggen med nagellack – roligt budgettips!

Troligtvis har du ett gäng nagellack som bara står. Använd dem till att marmorera dekorationsägg, det blir toppenfint och är superroligt!

marmorera-behover

Vi vill uppmärksamma dig på att det här tipset inte bör appliceras på ägg som ska ätas, använd då hellre färg som inte är giftig, nagellack passar inte bra i magen! Men på ägg som bara ska vara dekoration däremot passar det perfekt. Varför inte blåsa ur riktiga ägg och marmorera? Här berättar vi hur man gör.

Du behöver: 

 • en bunke eller skål, som du inte är rädd om
 • varmt (ljummet) vatten
 • nagellack
 • en tandpetare
 • plasthandskar
 • bra ställe där äggen kan torka, till exempel på grillpinnar i oasis, eller till exempel snapsglas att ställa dem på!
 • ägg, urblåsta vanliga eller plast, porslin eller annat material
 • Gör så här:

  marmorera-behover

  1. Häll upp ljummet vatten i en skål. Sätt på dig plasthandskar och se till att du har ett bra ställe för ägget att torka. Jag använde mig av grillpinnar som jag kört ner i oasis, de blev toppen att trä upp äggen på (om det är hål i dem). Skydda underlaget med en tidning eller liknande, eller håll till på en oöm yta.

  2. Droppa försiktigt nagellack i vattnet. Du vill att nagellacket ska stanna på ytan, så håll flaskan nära vattnet när du droppar.

  3. Fortsätt eventuellt med att doppa fler färger på vattenytan. Använd en tandpetare för att göra fina mönster i nagellacken. Du måste nu vara lite snabb till nästa steg, annars hinner lacket stelna innan du doppat ägget.

  4. Doppa ner ägget så att nagellacket fastnar på äggets yta. Om du vill att ägget ska bli jämt färgat, så kör en sida i taget. Om du använder urblåsta ägg med hål i toppen så kan du sätta en tejpbit på en tandpetare så att tandpetaren ser ut som en liten flagga. Rulla ihop ”flaggan” och kör in tandpetaren i hålet. När ”flaggan” rullar ut sig i ägget, sitter tandpetaren fast och du får en liten hållare till ägget, då kan du doppa hela ägget på en gång! De kan vara pilliga att få ut i efterhand, men det går om du använder samma princip som innan.

  5. Låt ägget torka på en grillpinne, eller på ett snapsglas eller liknande. Upprepa steg 2-5 med nästa ägg!

  6. Färgspill kan du enkelt ta bort med nagellacksborttagning.

  marmorerade-agg2
  Ägget i mitten är ett porslinsägg och de andra två är vanliga ägg som blåsts ur.

  Läs mer om

  LÄS MER FRÅN FIXAT

  Till toppen