Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
fixat 2 april 2017

Pynta till påsk med fina tidningsägg

Stenägg, bladägg eller blomägg? Klipp, klistra och välj själv hur ditt påskägg ska se ut. Allt du behöver är en glassig tidning, urblåsta ägg, sax och klister.

1. Välj och klipp

Klipp en bild ur en tidning med det motiv du vill ha. Välj något som tål att krökas runt ägget. Bäst är lite röriga bilder som krusiga blad, blommor eller grus. Man kan också välja bilder ur modetidningar med kläder sydda i vackra tyger.

Klipp ut en bit som är lång nog att räcka runt äggets midja och så hög att den går från topp till topp med lite marginal.

2. Klipp till för att forma

påsk

Klipp smala remsor in mot mitten på ägget, knappt en centimeter breda. Mitten av remsan, den som ska gå precis runt äggets bredaste del, lämnas orörd. Klipp sedan ner varannan remsa till en smal spets.

3. Limma och fäst

påsk

Stryk vanligt papperslim på hela remsan med en pensel. Linda pappersbiten runt ägget och börja forma bilden runt ändarna.

Börja med att fästa de raka remsorna mot äggets topp, en i taget i tur och ordning. När de limmats fast gör du likadant med de spetsiga pappersflikarna. Tillsammans täcker de olika remsorna ägget utan att göra det limmade onödigt klumpigt så att äggets form försvinner.

4. Torka och pynta

påsk

Det färdiga ägget kan användas som det är eller få ett extra lager skyddande lim. Blanda i så fall lite vatten i limmet så att det är lätt att stryka på. Häng i ett vackert band eller bygg ett rede av grenar och gräs som äggen kan ligga i.

LÄS MER FRÅN FIXAT

Till toppen