Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Fixat 17 januari

Så gör du glass av snö

Trött på snön? Ät upp den. Här får du lära dig göra glass av nyfallen snö.

 Det finns glass överallt. Ren och nyfallen snö kan bli efterrätt. Foto. IBL.
Det finns glass överallt. Ren och nyfallen snö kan bli efterrätt. Foto. IBL. FOTO: Shutterstock/IBL

I USA är snöglass ett barndomsminne för många som vuxit upp i snörika trakter. Det var något som mormor gjorde med barnbarnen när de hade tråkigt.

Satsa på nyfallet!

Tricket är att utgå från den allra renaste, nyfallna snön och blanda den med något som gör smaken rikare.

Mjölk, grädde eller kondenserad mjölk ger en glassigare konsistens. Socker sötar och vaniljessens, kanel eller kakao ger smak. Det finns till och med recept som tar genvägen över att blanda snön med en kall, tunn vaniljsås.

En tumregel är att det går åt ungefär 3/4 dl vätska till 1-1,5 liter snö.

Läs också: Skotta in mot husgrunden eller ifrån? Här är svaret

Blanda smaker först

Börja med att blanda den vätska du valt med socker och smakämnen så att du är nöjd med sötma och smak. Ställ mixen i frysen medan du springer ut och hämtar snö.

Rör försiktigt ner vätskan i snön, smaka och justera. Hämta mer snö om glassen blir för lös. Lite strössel på så är allt klart.

Ät genast, den tinar snabbt.

Läs också: Vinterns snyggaste isdekoration – med ballonger och karamellfärg

Läs mer om

LÄS MER FRÅN FIXAT

Till toppen