Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Fixat 20 december 2018

Så gör du Mandelmanns underbara pepparkakspynt!

Kolla in Marie Mandelmanns hembakta julpynt - fina pepparkakshjul med sirlig kristyr! Så här gör du dem!

 Hembakt julpynt! Underbart vackra att hänga i fönstret.
Hembakt julpynt! Underbart vackra att hänga i fönstret. FOTO: Stefan Lindblom/Marie Mandelmann

Vilket härligt, lite bakvänt julpyssel! I stället för att använda själva pepparkakshjärtana så använder Marie Mandelmann de hjärtformade hålen och degen runt omkring som dekoration.

(Men självklart gräddas och äts de hjärtformade kakorna också.)

I TV4s nya säsong av Mandelmanns jul visade hon hur hon gör det fina och originella julpyntet.

Läs också: Mandelmanns vädjar till svenska folket efter extremtorkan

Så här gör man!

1. Kavla ut degen direkt på bakplåtspapper, tjock nog att bli stadig.

2. Gör en stor rundel med hjälp av till exempel en stor kakburk eller skål.

3. Tryck ut pepparkakshjärtan, rundlar eller andra former som du gillar.

4. Ta bort hjärtan, rundlar med mera och grädda på egen plåt. Behåll det runda ”skelettet” och grädda separat.

5. När pepparkaksrundeln har svalnat – dekorera efter eget tycke och smak genom att spritsa kristyr på dem. Se recept nedan.

6. Häng upp i fönstren eller på väggen genom att knyta röda sidenband om.

Så gör du kristyren

Ingredienser:

4 dl florsocker

1 äggvita

1 tesked ättiksprit

Gör så här:

1. Rör ihop äggvita, florsocker och ättikssprit, gärna med elvisp.

2. Lägg kristyren i spritspåse och dekorera.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

LÄS MER FRÅN FIXAT

Till toppen