Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
fixat 18 februari 2016

Semestra i hängmattan

Slitstarkt jeanstyg funkar perfekt som material till en hängmatta.

Bild 1/2
Bild 2/2

Principen är enkel. Sy ihop jeanstyg till en rektangel. Sy helst samma sorts dubbelsömmar som man brukar se på jeans – först en raksöm, sedan viks sömsmånen och sys fast med en raksöm till.

Se också till att sidorna långsidorna är extra förstärkta. Ofta sys en kanal in där ett rep löper vidare genom hål längst ut på stavarna som håller hängmattan rak.

Här har man använt totalt sex par jeans. Man har även valt ett komplementtyg som fogat samman jeansbenen. Lättast är att sy ihop två jeans i taget med komplementtyget och avslutningsvis sy ihop alla sex jeanspar. I sömmen mellan varje jeanspar har de dekorerat och förstärkt med ett slitstarkt band som också agerar som själva uppsättningsanordningen.

Använd förslagsvis en tjockare rundstav vid upphängning och fäst banden i dem. Jeansens öglor kan också användas smart vid upphängning.

Märk också hur smart de har använt jeansfickorna som smart förvaring av flaskor och andra prylar så att man verkligen kan ta semester.

Gilla Fixat på Facebook så får du fler tips som det här i ditt flöde.


Följ oss gärna på Instagram!

Läs mer om

LÄS MER FRÅN FIXAT

Till toppen