Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
fixat 30 mars 2016

Skapa en personlig hylla i modern stil

Skapa en öppen och modern hylla genom att bygga ihop den med konsoler!

Bild 1/2
Bild 2/2

Ikeas konsol Ekby Töre är egentligen avsedd för att bygga upp en extra hylla ovanför skrivbordet, men med flera konsoler och hyllplan skapar du en unik bokhylla.

Ekby Töre finns både som vit och silverfärgad, använd dem som de är eller måla dem i en snygg färg, varför inte brons? Här har konsolerna sprayats med blå, röd och orange hobbyfärg.

Hyllplanen är inte fullt så gamla som de ser ut, utan är faktiskt Ikeas Ekby Tryggve som fått en vintagelook. Välj själv om du vill ha dina hyllplan i naturlig björk eller om du är ute efter en mer gammal känsla. Du kan säkert använda andra hyllplan också, men se till att de inte är för tunga. Kolla in klippet som visar hur du får trä att se gammalt ut.

För att skruva ihop hyllan behöver du skruvar i två olika längder, fäst konsolerna i hyllplanen enligt instruktionerna från Ikea och bygg upp din hylla plan för plan. För att hyllan ska stå stadigt behöver din hylla ben.

På bilden användes träkulor som sprayades i matchande färg och skruvades fast i det nedersta hyllplanet.
Foto: Matilda Ekström

Gilla Fixat på Facebook så får du fler tips som det här i ditt flöde.


Följ oss gärna på Instagram!

Relaterade artiklar

LÄS MER FRÅN FIXAT

Till toppen