Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Fixat 18 augusti 2017

Snygg handdukshängare på minuten – så gör du

Ibland är det enklaste det allra vackraste. Gör en fin hängare till handdukar och grytlappar av kopparrör och några bitar skinn.

 Ett kopparrör blir en smart hängare på nolltid.
Ett kopparrör blir en smart hängare på nolltid.

Du behöver:

  • Kopparrör
  • Läderhandtag (IKEA, Östernäs, Artikelnummer:403.488.95)
  • S-krokar
  • Rörkap eller bågfil
  • Borr
  • Skruvmejsel

Gör så här:

1. Kapa kopparröret i önskad längd.

2. Limma på en distans på baksidan av läderhandtagen så att röret inte ligger dikt an mot väggen. (Vi limmade på en extra liten skinnbit bakpå).

3. Borra hål i köksstomme eller önskad vägg och montera läderhandtaget på önskad höjd och bredd. Trä igenom kopparröret. Kopparröret kan bytas ut mot en rundstav eller en gren, här sätter bara fantasin begränsningar. S-krokar finns att köpa på de flesta varuhus.

4. Det går supersnabbt och du bestämmer stilen själv. Här är hängaren gjord av koppar som börjar tillvaron blank och röd för att sedan åldras och ärga fint om du inte väljer att putsa den.

5. Passar inte koppar i ditt kök? Byt ut metallen mot en rundstav i trä eller kanske en vacker gren. Bara fantasin sätter gränserna.

Läs också: Bygg en fin utesoffa med förvaring

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

LÄS MER FRÅN FIXAT

Till toppen