Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Fixat 13 december 2018

Sticka supersnabba multimuddar

Här är de enklaste muddarna du kan sticka. En rektangel i resårstickning sys ihop i sidan med en liten, liten lucka för tummen.

 Rektangeln på 15 x 25 centimeter sys ihop till en mudd – superlätt stickning!
Rektangeln på 15 x 25 centimeter sys ihop till en mudd – superlätt stickning! FOTO: Kristina Bäckström

Vilket varmt garn som helst duger, utom det allra tjockaste. Börja med att sticka en liten provlapp i resårstickning (1 rät + 1 avig) och mät lappen. Mät också handens omkrets.

Med de måtten kan du sen räkna ut hur många maskor du ska lägga upp för just dina muddar.

Räkna med ”töj”

Om 10 maskor på din provlapp blir 5 centimeter behöver du lägga upp 30 maskor för att få en 15 centimeter bred rektangel. Tänk på att resårstickningen är töjbar, gör rektangeln någon centimeter mindre än din hands omkrets så sitter mudden bra.

Sticka sedan resårstickning tills du är nöjd med din mudds längd. Mudden på bilden är ungefär 25 centimeter lång och räcker då hela vägen från lillfingrets fingertopp till en bit nedanför armbågen.

När rektangeln är klar sys den ihop efter långsidan, lämna en lucka för tummen.

Multifunktion i mudden

Mudden blir sedan möjlig att använda till mycket. Du kan ha den som snöskydd för handleden inne i en större handske. Den kan vikas upp för att ge mer spelrum för fingrarna och vikas ner i överkanten för att ge extra värme runt handleden.

Läs också: Sockor, vantar och krage – sticka till hela familjen

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

LÄS MER FRÅN FIXAT

Till toppen