Sy påse som får grönsakerna att hålla längre
Gurka, sallad och annat bladgrönt behöver ingen plastpåse. Sy den smarta påsen som håller dem fräscha längre i kylen.
Om du vill plastbanta i köket är hemligheten att göra det lätt för sig. Ska du tävla med billigt ”slit och släng” ska materialet du använder vara billigt och jobbet du lägger ner minimalt.
Salladsblad, gurka och andra grönsaker som oftast förvaras i plastpåse i kylskåpet kan i stället hållas fräscha i en fuktig påse sydd av en gammal handduk i frotté.
Den färdiga påsen fuktas med kallt vatten och vrids ur. Sedan göms grönsakerna inne i den fuktiga påsen i en skål i kylskåpet.
Så syr du en grönsakspåse
Material: Vanlig sytråd och en liten handduk i frotté, gärna använd ett tag så att den inte är så tjock.
Så gör du: Vik handduken, räta mot räta, kortsida mot kortsida. Sy ihop sidorna med en enkel raksöm så att kortsidorna blir påsens öppning.
Vänd rätan utåt och din grönsakspåse är klar.
Frestas inte att göra dragband i öppningen på påsen. Det är onödigt jobb som bara ger en tung kant som drar åt sig för mycket vatten och tynger ner bladen inne i påsen.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.