Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Diy 29 november 2017

Vackra vinterlandskap i små format

Pyssliga själar får utlopp i vintertider! Här är alster från människor som har använt sin estetiska blick och tålamod för att skapa fem olika vinterlandskap i lyktor eller glasskålar. Vackert så det förslår, säger vi på Land! Titta och njut.

FOTO: Torine Rignell

Torine Rignell, Forshaga, har skapat sitt vinterlandskap i sin lykta. Hon har fäst bilen och granarna med dubbelhäftande tejp. De vackra väggarna är sprayade med konstsnö så att det ska se ut som att det snöar.

Läs också: 5 tips på hur du slår in paket med stil!

Vatten på skålsväggarna

FOTO: Eva Myrqvist

Eva Myrqvist har använt en rund skål med låtsassnö i. Snön fick hon att fastna på glasskålens väggar genom att väta väggarna med vatten.

FOTO: Eva Myrqvist

Hemmagjord bil

FOTO: Chanette Andersson

Chanette Andersson förklarar att hennes vinterlandskap kom till för att hon inte ville att kattungen hemma skulle förstöra något som stod fritt.

FOTO: Chanette Andersson

Bilen på bilden har hon gjort själv med köpt snöra, gran och bil. Det finns ju färdigarrangerade bilar på olika butiker men många väljer att göra en egen version, precis som Chanette.

I övrigt köpte hon lykta, ljusslinga, granar och låtsassnö och använde sin fantasi. Slingan satte hon fast med silvertejp.

Fiskelinor med kulor

FOTO: Ellinor Moss

Detta ljuvliga vinterlandskap har också smyckats med julkulor från det lilla taket. Ellinor Moss heter hon som gjort de båda lyktorna.

Läs också: Så julpyntar du utan stress och hets!

Hennes bästa tips är att använda sin fantasi och tålamod. Julkulorna har hon hängt upp med fiskelina!

– Det är lite pill med att få dit kulorna eftersom jag bytt ut alla originalsnören mot fisklina annars är det ganska enkelt om man gillar å pyssla.

Ett tips för att få till ett vackert landskap ger Ellinor Moss:

– Hitta ett tema för lyktorna så att de blir en röd tråd. Jag utgick från två olika färgteman ett vitt och ett rött.

Resultatet blir verkligen stämningsförhöjande vackert!

Kristalliknande pärlor

FOTO: Caroline Westman

Caroline Westman har också använt tunna linor och satt i små kristalliknande pärlor. Ljusslingan har hon valt med tanke på att ljuset ska ha rätt färg för resten av det lilla landskapet: vitt.

Här nedan en bild på samma lykta med vinterlandskap men från olika vinklar.

Läs också: Julpyssel som gick åt fanders!

Läs mer om

LÄS MER FRÅN FIXAT

Till toppen