Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 11 december 2018

Väninnan dog i cancer – då färdigställde Marita gåvan till barnbarnet

Vilken fin gest! Marita Magnerfelt färdigställde den gåva till barnbarnet som hennes väninna inte hann göra klart.

 Marita Magnerfelt hedrade sin döda väninna på ett personligt sätt.
Marita Magnerfelt hedrade sin döda väninna på ett personligt sätt. FOTO: Privat

”I somras förlorade min fina vän kampen mot cancern”. Så inleder Marita Magnerfelt i Falköping ett Facebookinlägg som väckte ett enormt gensvar. Över fyra tusen har läst och gillat inlägget och över 500 har kommenterat det i Facebookgruppen Stickning-virkning-handarbete.

Gladde sig åt barnbarnet

Väninnan Inger blev bara 54 år. Hon dog i somras efter att hennes bröstcancer kommit tillbaka och spridit sig till skelettet.

– Det var så fruktansvärt. Vi har känt varandra i många år och brukade gå ut och rasta våra hundar ihop och prata om allt som berörde oss. Hon visste ju åt vilket håll det gick åt, men gladde sig ändå åt sin dotters första barn, berättar Marita.

– Hon bodde hos sin dotter de sista månaderna och det gav henne så otroligt mycket att få vara nära sitt lilla barnbarn Hanna, fortsätter hon.

Läs också: Virka en flätad babyfilt

Hade påbörjat en babyfilt

Liksom Marita var Inger road av handarbete och hade börjat virka på en liten gallerfilt till den lilla att ha i vagnen.

Men cancern gjorde henne sämre och hon orkade inte göra klart den. När Inger skulle flyttas till ett hospice ville hon skänka garnet till Marita.

– Hon visste hur mycket jag älskar garn och sa att jag kunde repa upp det hon påbörjat och använda garnet till något jag själv ville virka. Men det ville jag förstås inte göra, säger Marita.

Känslosamt möte

I stället virkade hon färdigt den lilla filten, slog in den med ett rött sidenband och satte på etiketten ”Till Vanna”.

– Jag överlämnade den till hennes dotter häromdagen och det var väldigt känslosamt. Man ser att det är lite skillnad i sättet att virka i Ingers del av filten och det känns så fint, som att hon är med, berättar Marita.

Ett minne av mormor

Hennes Facebookinlägg slutar med: ”Hennes lilla barnbarn får ett minne från sin fina mormor – det blir som en liten julklapp från mormor i himlen”.

Läs också: Hennes man dog – då kom ett oväntat paket på posten

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen