Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
fixat 14 april 2016

Virkade vingar! Här är mönstret till vårens finaste fjärilar

Virka en fjäril, virka tusen. Du kan virka små av moulinégarn eller större av grövre bomullsgarn. Välj en virknål som passar till och experimentera.

Bild 1/2 FOTO: Malin Karlunden
Bild 2/2

Börja virka fjärilen genom att göra en magisk ögla. Första stolpen i varje varv virkas med 3 luftmaskor.

Varv 1: Virka 3 stolpar + 2 luftmaskor runt tills du har 8 grupper med stolpar. Fäst de sista 2 luftmaskorna i den tredje luftmaskan i början av varvet med en smygmaska och dra åt den magiska öglan. Tag av garnet.

Varv 2: Fäst garn i en ny färg med en smygmaska i någon av luftmaskbågarna. Virka 3 stolpar + 2 luftmaskor + 3 stolpar runt varje luftmaskbåge varvet runt. Första stolpen virkas med 3 luftmaskor. Fäst som på förra varvet och tag av garnet.

Varv 3: Byt färg igen. Virka 8 stolpar i varje luftmaskbåge mellan stolpgrupperna på förra varvet. Fäst och ta av garnet.

Montera: Fäst alla trådar. Vik arbetet på mitten och sy några stygn genom fjärilen med förslagsvis svart tråd så att det ser ut som en kropp. Avsluta med att knyta en knut och klippa av så att du får två korta antenner. Forma dem med lite vanligt klister.

virkadefjarilar

Gilla Fixat på Facebook så får du fler tips som det här i ditt flöde.


Följ oss gärna på Instagram!

Läs mer om

LÄS MER FRÅN FIXAT

Till toppen