Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
hälsa 8 mars 2017

7 naturliga sätt att lindra huvudvärk

Bild 1/3
Bild 2/3
Bild 3/3

1. Mandlar mot huvudvärk

mandel
En näve mandlar eller två kan lindra huvudvärk. De innehåller salicin, ett smärtstillande ämne som även ingår i vissa sorters värktabletter. Mandlar är också en bra källa till magnesium. Forskarstudier tyder på att det finns en koppling mellan magnesiumbrist och migränanfall. Med andra ord kan det vara värt att äta mandel även i förebyggande syfte.

2. Ingefärsinfusion

Land.se skriver om nyttiga kryddor.
Ingefära har smärtlindrande egenskaper och kan hjälpa även vid ont i huvudet. Riv ner cirka en tesked ingefära i en kopp kokhett vatten, låt dra i tip minuter och sila bort ingefäran. Du kan ha i lite honung också om du gillar det!

3. Vatten

vatten
Ibland beror lindrig huvudvärk på vätskebrist. Vet du med dig att du inte druckit så mycket under dagen, eller om du främst druckit kaffe eller te, då kan ett stort glas vatten hjälpa.

4. Motion

promenera
Det kanske inte känns så lockande att motionera när det gör ont i huvudet, men det kan faktiskt hjälpa att röra lite på sig. Minskade muskelspänningar och ökad endorfinutsöndring, båda effekter av motion, kan minska smärtan. Bäst är att träna utomhus, men är bättre än inte alls. Regelbunden motion kan även förebygga huvudvärk.

5. Bättre hållning

kontor-stretch
Spänningshuvudvärk hänger ofta ihop med dålig hållning och för mycket sittande. Jobbar du till exempel på kontor, höj skrivbordet och försök stå upp så mycket som möjligt. Tänk också på att sträcka på dig: sug in magen, dra bak och ner axlarna samt sträck på nacken så att den känns lång.

6. Kamomill

Cup of tea with chamomile flowers on rustic wooden background

7. Chilipulver

land_artikel_chili
Malen chili, eller cayennepeppar, har visat sig kunna hjälpa mot bland annat huvudvärk i flera vetenskapliga försök enligt NY Times. Det verksamma ämnet heter capsaicin. Dock räcker det inte att få i sig capsaicin genom kosten, i försök gav det effekt när ämnet applicerades på insidan av försökspersonernas näsor!

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen