Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hälsa 9 juli 2018

8 koppar kaffe om dagen bra för hälsan

Är du en riktig kaffemoster? Fortsätt med det! Ny forskning visar att stordrickare av kaffe löper mindre risk att dö i förtid.

 8 koppar kaffe om dagen, uppmuntrar engelska forskare dig att dricka. För hälsans skull!
8 koppar kaffe om dagen, uppmuntrar engelska forskare dig att dricka. För hälsans skull! FOTO: Istock

Njut av ditt kaffe – extra mycket! För du som gör det flera gånger varje dag löper mindre risk att dö i förtid.

Och ju fler koppar du dricker desto bättre verkar det vara, enligt en ny brittisk studie som The Washington Times skriver om. Helst ska du hiva i dig åtta koppar om dagen. Då minskar risken för att drabbas av både cancer och hjärtsjukdomar, enligt forskningsrapporten.

Uppmuntran till kaffeälskare

Att kaffet kan ha positiv inverkar på vår hälsa har studerats tidigare, men aldrig har så många som åtta koppar visat sig vara rena hälsokuren.

Läs också: Ny studie: Tre koppar kaffe om dagen skyddar hjärtat

”Det här bevisar ännu en gång att kaffedrickande kan vara en del av en hälsosam livsstil och detta ger uppmuntran till kaffeälskare”, kan man läsa i rapporten.

En halv miljon

Det är National Cancer Institute som har genomfört den aktuella studien där en halv miljon personer ingick. Studien publicerades nyligen i Journal of the American Medical Association Internal Medicine.

Läs också: Var tredje kopp kaffe slängs i slasken

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen