Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hälsa 22 oktober 2018

8 enkla morgonrutiner som gör dig lugn, smart & effektiv

Meditera och drick citronvatten i stället för att kolla mejlen. Här är morgonrutinerna som garanterat ger dig en bra start på dagen.

 Stretchning eller meditation får kroppen att långsamt vakna till liv.
Stretchning eller meditation får kroppen att långsamt vakna till liv. FOTO: iStock

Tipsen kommer från sajten Entrepreneur och är baserade på hur några utvalda framgångsrika personer startar sin dag, samt vad forskning säger.

1. Drick citronvatten

Citronvatten är en dunderkur för både psyke och kropp. Vänta med att äta något 15-30 minuter efter intaget, så får du maximalt effekt.

2. Träna

Mycket tyder på att en lagom ansträngande träningsrutin dagligen har positiv effekt på både energin och humöret resten av dagen. Om du inte har motivationen att slänga på dig träningskläderna det första du gör, kan en 15-minuters promenad utomhus göra susen.

3. Koppla ner

Inga jobbmejl på morgonen! Både mejl och sociala medier kan lätt sno all vår uppmärksamhet. Låt det därför vänta för att få en bra start på dagen.

4. Ät en nyttig frukost

Frukosten ger dig energi, förbättrar ditt närminne och din koncentrationsförmåga.

5. Öva mindfulness

Många av världens framgångsrika personer har upptäckt de positiva effekterna av mindfulness-meditation. De lugna och fokuserade övningarna kan boosta din kreativitet och känsla av välbefinnande.

6. Sätt mål för dagen…

Staka ut delmål för dagen som ökar dina chanser till framgång. Gör en ”att göra”-lista dagen innan så du kan sova gott och vara säker på vad dagen ska innebära.

7. …Men se till att målen är realistiska

Avsätt tid för varje uppgift för att bedöma rimligheten i dagens arbetsbörda. Glöm inte att ha tid för återhämtning.

8. Säg nej!

Ta inte på dig mer uppgifter än du hinner med. Låt inte heller dina morgonrutiner bli till krav eller måsten, utan gör det som känns rimligt.

Läs också: Ändra din vardag – för bättre hälsa

Källa:Veckans affärer/Entrepreneur

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen