Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hälsa 2 april 2020

Anders Hansens viktiga corona-råd

Det är lätt att må dåligt av dygnet runt-rapporteringarna om corona-krisen. Läkaren Anders Hansen har bästa rådet för att undvika att deppa ihop.

 Ta paus från coronan då och då, uppmanar läkaren Anders Hansen. En promenad i skogen kan få dig att må bättre än att ständigt vara uppkopplad mot senaste direktsändning.
Ta paus från coronan då och då, uppmanar läkaren Anders Hansen. En promenad i skogen kan få dig att må bättre än att ständigt vara uppkopplad mot senaste direktsändning. FOTO: Istock

Visst, det är vår plikt som svenska medborgare att hålla oss uppdaterade om corona-läget. Men det finns gränser. För du behöver inte följa nyhetsflödet varje minut på dygnet. Det kan till och med vara skadligt för dig. För plingande nyhetsflasher och direktsända nyhetsrapporteringar kan skapa rejäl stress som på sikt kan få dig att må riktigt dåligt.

Anders Hansens råd om corona

Det menar bland andra läkaren Anders Hansen. Därför skriver han detta råd på Twitter:

”Ta en eller ett par timmar om dan då du inte följer nyheter. Det mediala bombardemanget är för massivt för att vi ska orka med det 24/7.”

Läs också: Så många steg per dag bör du ta

Virusfri timme

Polischef Víðir Reynisson på Island är inne på samma linje. På en presskonferens uppmuntrande han islänningarna till en virusfri timme om dagen – utan att ordet corona får nämnas över huvud taget!

Så som alltid, lagom är bäst! Även i coronatider.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen