Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hälsa 15 januari

Äntligen! Ridning kommer börja omfattas av friskvårdsbidraget

Efter en dom i Högsta förvaltningsdomstolen kommer sporter som exempelvis ridning omfattas av friskvårdsbidraget.

Tidigare har ridning, och andra sporter som krävt dyr utrustning, inte varit en del av friskvårdsbidraget eftersom det inte ansetts vara en tillräckligt enkel sportform. Därför har det inte ingått i friskvårdsavtalet.

Läs också: 5 bra saker som händer när du börjar rida!

Men nu blir det ändring på det. I ett pressmeddelande skriver Skatteverket att en arbetsgivare kan erbjuda sina anställda skattefria förmåner i form av motions- och friskvårdsaktiviteter förutsatt att aktiviteten erbjuds hela personalen.

– Så länge en förmån i form av friskvårdsbidrag är av ett mindre värde, 5 000 kronor, ska det betraktas som en skattefri personalförmån. Det här innebär till exempel att den som spelar golf eller tar lektioner på ridskola kan använda friskvårdsbidrag till det, säger Pia Blank Thörnroos, jurist vid Skatteverket.

Läs också: Möt hästviskaren från Syrien

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen