Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hälsa 31 mars

Besöksförbud på äldreboende införs i hela Sverige

I ett försök att stoppa fortsatt spridning av corona-viruset införs nu besöksförbud på samtliga äldreboende i Sverige. Besöksförbudet träder i kraft onsdagen den 1 april.

 Hjälp riskgrupperna genom att undvika smittspridning av corona.
Hjälp riskgrupperna genom att undvika smittspridning av corona. FOTO: Istock

Antalet smittade av Covid-19 och de som behöver vård ökar ständigt och för att skydda de som har nedsatt immunförsvar och andra sjukdomar så införs nu besöksförbud på äldreboenden i Sverige.

På en presskonferens på tisdagen så berättade socialminister Lena Hallengren om det nya beslutet som alltså går i kraft onsdagen den 1 april. Samtidigt berättade man också att man har gett Folkhälsomyndigheten i uppdrag att öka testerna av Covid-19.

– Syftet med att testa fler är att man ska kunna gå tillbaka till jobbet tidigare, det gäller personer i samhällskritisk verksamhet, sa Hallengren på presskonferensen.

Är ett förbud

På pressträffen fick hon också frågan om besöksförbudet verkligen är ett förbud.

– Ja, det är ett förbud, svarade hon då.

Under pressträffen ställdes också frågor om hur man ser på resandet i påsk och om det kommer ett förbud även här.

Kan komma fler åtgärder

Statsminister Stefan Löfvén svarade då att han inte kunde utesluta hårdare åtgärder gällande resandet i påsk med ambitionen att minska spridningen.

Just nu vårdas upp mot 600 personer på sjukhus på grund av smitta av Covid-19 och cirka 100 av dem vårdas på intensivvårdsavdelning. Antalet vårdade ändras kontinuerligt.

Läs också: Magont kan vara tecken på corona

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen