Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hälsa 31 mars 2020

Besöksförbud på äldreboende införs i hela Sverige

I ett försök att stoppa fortsatt spridning av corona-viruset införs nu besöksförbud på samtliga äldreboende i Sverige. Besöksförbudet träder i kraft onsdagen den 1 april.

 Hjälp riskgrupperna genom att undvika smittspridning av corona.
Hjälp riskgrupperna genom att undvika smittspridning av corona. FOTO: Istock

Antalet smittade av Covid-19 och de som behöver vård ökar ständigt och för att skydda de som har nedsatt immunförsvar och andra sjukdomar så införs nu besöksförbud på äldreboenden i Sverige.

På en presskonferens på tisdagen så berättade socialminister Lena Hallengren om det nya beslutet som alltså går i kraft onsdagen den 1 april. Samtidigt berättade man också att man har gett Folkhälsomyndigheten i uppdrag att öka testerna av Covid-19.

– Syftet med att testa fler är att man ska kunna gå tillbaka till jobbet tidigare, det gäller personer i samhällskritisk verksamhet, sa Hallengren på presskonferensen.

Är ett förbud

På pressträffen fick hon också frågan om besöksförbudet verkligen är ett förbud.

– Ja, det är ett förbud, svarade hon då.

Under pressträffen ställdes också frågor om hur man ser på resandet i påsk och om det kommer ett förbud även här.

Kan komma fler åtgärder

Statsminister Stefan Löfvén svarade då att han inte kunde utesluta hårdare åtgärder gällande resandet i påsk med ambitionen att minska spridningen.

Just nu vårdas upp mot 600 personer på sjukhus på grund av smitta av Covid-19 och cirka 100 av dem vårdas på intensivvårdsavdelning. Antalet vårdade ändras kontinuerligt.

Läs också: Magont kan vara tecken på corona

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen