Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hälsa 13 november 2017

Därför är det härligare att vara 50 +

Är du över 50 år? Grattis! Här är 5 fördelar med att bli äldre.

 Åren gör dig bara bättre och bättre.
Åren gör dig bara bättre och bättre. FOTO: Istock

Glöm åldersnojan och börja älska åren du har samlat på dig. De gör dig nämligen till en bättre människa. Här är 5 tecken på att 50 + äger:

Läs också: 10 steg till ett lyckligare liv – det funkar faktiskt!

1. Du vet att du kan

Din erfarenhet är värdefull och du vet att du kan. Nu kavlar upp ärmarna och kan till och med ge dig in i kommunalpolitiken.

2. Du vågar säga ifrån

Du vägrar ta skit och säger ifrån när du stöter på dumhet och orättvisa. Civilkurage är mer än ett ord och du vågar ingripa när du ser att någon blir illa behandlad.

Läs också: 9 råd du ska lyssna på för god hälsa

3. Du vågar vara vänlig

Vad fin du är! Du vågar berömma och visa uppskattning. För du tävlar inte längre om att vara bäst, störst och vackrast. Avundsjukan blev du botad från för länge sedan.

4. Du har slutat att skämmas

Du gillar att sticka ut, släppa loss och behöver inte nödvändigtvis vara som alla andra. Du låtsas inte heller förstå när du inte begriper. Om konsulten pratar om flexibla strategiprocesser, positiva synergieffekter och att jag hör vad du säger så vågar du fråga: Vad betyder det?

5. Du lyssnar

Du har slutat vara tvärsäker. För ju mer du kan ju mer inser du att du inte vet. Därför blir du mer nyfiken ju äldre du blir. Och lyssnar lika gärna som att prata själv.

Läs också: 20 saker du ska göra när du är 30 år – för att må bättre vid 50

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen