Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hälsa 1 februari

Hoppa över frukosten – och gå ner i vikt

Du kan tappa kilon om du hoppar över frukosten. Det visar en ny studie som går på tvärs mot tidigare teorier om frukost och viktnedgång.

 Forskare ifrågasätter nu tidigare teorier om att det är viktigt att äta frukost om man vill gå ner i vikt.
Forskare ifrågasätter nu tidigare teorier om att det är viktigt att äta frukost om man vill gå ner i vikt. FOTO: istock

Frukosten är dagens viktigaste mål. Det är en sanning som mödrar i generationer har predikat för oss. Och det stämmer säkert för många. Dock inte för vuxna som vill gå ner i vikt. Det menar forskare från Australien i en ny studie som British Medical Journal rapporterar om.

Högre energiintag

Det som studien tyder på är att frukost inte är någon bra strategi om man vill gå ner i vikt. Att regelbundet äta frukost kan snarare ha motsatt effekt. Det visade sig nämligen att de deltagare i studien som åt frukost fick i sig mer energi per dag, totalt sett, än de som hoppade över frukosten. Detta i sin tur kan leda till ökad vikt.

Revidera effekten av frukost

Fredrik Nyström som är professor och överläkare vid Universitetssjukhuset i Linköping välkomnar de nya rönen, rapportera Omni. Han menar att det är hög tid att revidera äldre studier som hävdar att det är viktigt att äta frukost om man vill gå ner i vikt.

Krävs mer forskning

Forskarna i den nya studien betonar dock att det behövs mer forskning som undersöker kopplingen mellan frukost och vikt för att säkert fastställa sambandet.

Läs också: Så undviker du viktuppgång – experternas 6 nycklar

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen