Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
hälsa 13 december 2016

Lova inte för mycket – 5 steg till ett hållbart nyårslöfte

Du står där på nyårsnatten och lovar dyrt och heligt att äta nyttigare. Bara några dagar senare sitter du där med chipspåsen i handen... Vi har alla varit där. Avge ett smart nyårslöfte istället, då håller det längre!

FOTO: Istock

Vad är egentligen hemligheten bakom de löften som verkligen håller? Psykologiska coachen Linnea Molander ger en checklista för ett bra nyårslöfte.

Specifikt löfte

”Sundare matvanor” är en bra riktning på ditt nyårslöfte men definiera vad det innebär för just dig – menar du ett sockerfritt år, raw food-kost, mindre kolhydrater, mer vegetarisk mat eller fler matlådor på jobbet?

Mätbart löfte

Ett mätbart mål gör det enkelt att veta exakt när du nått det. Går du till gymmet med målet att bli ”snygg” eller ”starkare” blir det betydligt svårare att veta när du är klar än om målet är att kunna göra 25 armhävningar och springa 2 kilometer.

Attraktivt löfte

I stället för att lova dig själv att sluta gnälla kan du ha som mål att tänka lösningsfokuserat och se möjligheter i utmanande situationer.

Realistiskt löfte

För motivationens skull är det superviktigt att målet du sätter passar in i just ditt liv. Därför är det betydligt bättre att gå till gymmet två gånger i veckan och vara nöjd med att du nått ditt veckomål än att satsa på fyra gånger/vecka och känna dig misslyckad när du bara hinner med två.

Tidsbestämt löfte

Ha en tydlig tidsram för ditt nyårslöfte och gärna något att se fram emot eller leva upp till vid deadline. När du lär dig ett språk till semesterresan eller tränar inför ett motionslopp har du ett konkret mål att sträva mot.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen