Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hälsa 30 mars 2020

Magont kan vara symtom på corona

Ju mer forskarna lär sig om corona-viruset ju fler symtom kommer att upptäckas. Nu har magont och diarré noterats som symtom på Covid-19 som sjukdomen kallas.

 Corona-viruset kan i vissa fall visa sig som magproblem.
Corona-viruset kan i vissa fall visa sig som magproblem. FOTO: Istock

Förutom tidigare kända symtom på corona-smitta har man sett att viruset tycks kunna ge magproblem. Så på Folkhälsomyndighetens symtomlista ingår även illamående, utöver hosta, feber, snuva, halsont, huvudvärk och andningsbesvär.

Diarré symtom på corona

Björn Olsen, som är professor i infektionssjukdomar vid Uppsala universitet, säger till Land att magont och diarré förekommer hos corona-smittade.

– Men det är inte på något sätt lika vanligt som luftvägssymtom och feber, säger han.

Och magbesvär är inte heller unikt för just Covid-19, som sjukdomen kallas, förklarar Björn Olsen:

– Även vid andra luftvägsinfektioner, orsakade av helt andra virus, berättar patienterna då och då om illamående, kräkningar och diarré, säger Björn Olsen.

Läs också: Magkatarr – känn igen symtomen

Fler symtom upptäcks

Att det läggs till fler symtom på Covid-19 efter hand är heller inga konstigheter, menar Björn Olsen. Forskarna lär sig snabbt allt mer om både viruset och sjukdomen Covid-19. Det innebär att symtomlistan kommer att bli allt längre.

Vanligaste symtomen

Men han förklarar att efter hand kommer forskare även att förstå hur vanliga symtomen är i förhållande till varandra och ta fram en lista med de vanligaste.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen