Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hälsa 30 mars

Magont kan vara symtom på corona

Ju mer forskarna lär sig om corona-viruset ju fler symtom kommer att upptäckas. Nu har magont och diarré noterats som symtom på Covid-19 som sjukdomen kallas.

 Corona-viruset kan i vissa fall visa sig som magproblem.
Corona-viruset kan i vissa fall visa sig som magproblem. FOTO: Istock

Förutom tidigare kända symtom på corona-smitta har man sett att viruset tycks kunna ge magproblem. Så på Folkhälsomyndighetens symtomlista ingår även illamående, utöver hosta, feber, snuva, halsont, huvudvärk och andningsbesvär.

Diarré symtom på corona

Björn Olsen, som är professor i infektionssjukdomar vid Uppsala universitet, säger till Land att magont och diarré förekommer hos corona-smittade.

– Men det är inte på något sätt lika vanligt som luftvägssymtom och feber, säger han.

Och magbesvär är inte heller unikt för just Covid-19, som sjukdomen kallas, förklarar Björn Olsen:

– Även vid andra luftvägsinfektioner, orsakade av helt andra virus, berättar patienterna då och då om illamående, kräkningar och diarré, säger Björn Olsen.

Läs också: Magkatarr – känn igen symtomen

Fler symtom upptäcks

Att det läggs till fler symtom på Covid-19 efter hand är heller inga konstigheter, menar Björn Olsen. Forskarna lär sig snabbt allt mer om både viruset och sjukdomen Covid-19. Det innebär att symtomlistan kommer att bli allt längre.

Vanligaste symtomen

Men han förklarar att efter hand kommer forskare även att förstå hur vanliga symtomen är i förhållande till varandra och ta fram en lista med de vanligaste.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen