Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
hälsa 25 november 2015

Mer babylycka – 4 hälsonyheter du bör ha koll på i dag

Mindfullness kan minska ditt midjemått och babylycka åt fler föräldrar. Här är fyra hälsonyheterna som du bör ha koll på i dag.

Bild 1/3 FOTO: Istock
Bild 2/3
Bild 3/3

1. Mindfulness kan minska midjemåttet 

halsa-jpg

En ny studie, gjord vid Brown University, visar att personer som är mer närvarande i nuet har mindre bukfett än de som har svårare att stanna upp. Forskarna tror att mindfulness, eller medveten närvaro, skapar bättre och mer medvetna hälsoval.

2. Flerspråkiga klarar stroke bättre 

stroke-jpg

De som pratar fler än ett språk återhämtar sig bättre efter en stroke. När indiska forkare följde 608 patienter i upp till två år efter att de fick en stroke, såg de att de som var tvåspråkiga återhämtade sig mycket bättre än de som pratade ett språk. Anledningen tros vara att språkkunskaperna skapar fler nervbanor i hjärnan.

3. Ensamstående kan få assisterad befruktning

mamma-jpg

Par som inte kan få barn har rätt till assisterad befruktning genom vården. Snart kommer detta även att gälla ensamstående kvinnor. En majoritet i riksdagens socialutskott står bakom förslaget som riksdagen ska rösta om den 13 januari. Om förslaget klubbas blir mamman, i rättslig mening, barnets enda förälder.

4. Ensam är svag 

ensam-jpg

Att vara och känna sig ensam påverkar den fysiska hälsan, visar en ny amerikansk studie. Ensamheten kan påverka kroppen så mycket att det leder till fler inflammationer och ett försämrat immunförsvar.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen