Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
hälsa 4 november 2015

No hate-dagen: Ta tre steg mot ett kärleksfullt datorliv

Den 4 november är No hate-dagen, en dag mot kränkningar och mobbning på nätet. Fira den med oss på Land. Tagga en vän och sprid våra 3 steg mot ett kärleksfullare datorliv.

Bild 1/2 FOTO: All over press
Bild 2/2

1. Plussa trollen tills de spricker

Various - 2013

Sluta inte reagera på kränkningar, hårda ord och andra otrevligheter på nätet men gör det utan att ge igen med samma mynt. Du kan bli den som gör en vettig diskussion av slentrianmässigt hatprat.

2. Smitta mobilen med kärleksvirus

fulfilter

Mata din mobil med appen som tar över tangentbordet i mobilen och byter otäcka ord mot snälla medan du skriver. Appen är gratis, heter Fulfiltret och ges ut av Länsförsäkringar.

3. Emoji-testa ditt datorprat

Young woman with a romantic emoticon face in front of her face

Pausa när du skrivit något och testa. Kan du utan problem smälla dit en glad emoji med hjärtan och kramar i slutet? Då har du förmodligen uttryckt dig på ett sätt som gör andra glada i stället för ledsna.

—–

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen