Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
hälsa 18 januari 2017

Nu är det bekräftat: Stockholmare är mest stressade i landet

Det var väl det vi visste! Siffror från Folkhälsomyndigheten visar att stockholmare är mest stressade i landet. Allra värst drabbade är kvinnorna.

Enligt den nationella folkhälsoenkäten från Folkhälsomyndigheten känner sig 16 procent av stockholmarna stressade. Det är den högsta stressnivån i landet.

Minst stressade enligt samma enkät är invånarna i Norrbotten, Dalarna och Gävleborg. Här uppger 10 procent att de känner sig stressade.

En förklaring till Stockholmsstressen kan vara trängselns i kollektivtrafiken.

Enligt Torbjörn Åkerstedt, professor vid Karolinska institutet och chef för Stockholm Stress Center, visar forskning att stressen ökar med antalet individer i kollektivtrafiken.

– När du omges av många människor så ökar kraven på anpassning. Varje individ har en personlig rymd omkring sig och den blir lite hotad när många människor befinner sig på samma ställe, säger Torbjörn Åkerstedt till DN.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen