Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hälsa 14 februari 2022

Parterapeutens kärlekstips: 5 nycklar för en varm och nära relation

KBT-terapeuten Anna-Karin Nilsson ger dig sina 5 bästa kärlekstips för en varm och nära relation.

1. Var nyfiken på dig själv och hur din bakgrund påverkar nuet. Vad är ditt bidrag in i er relation? Skulle du vilja vara ihop med en sådan person som dig själv?

2. Bli medveten om din partners kärleksspråk, vad är viktigast för just din partner för att känna sig älskad? Att få höra det med ord, att få kramar, ha sex, att få hjälp med praktiska saker, att få gåvor (behöver inte kosta pengar) eller tid tillsammans?

3. Serva relationen som du servar bilen, regelbundet. Du ”tittar till” den varje vecka men en ”10 000-milaservice” var tionde år genom exempelvis parterapi kan vara bra för en långsiktigt hållbar relation.

4. Var tydlig med förväntningar. ”Åh, vad härligt att det snart är helg!” kanske ni båda tycker, men har olika bilder vad ni ska använda helgen till. Den ena vill bara slappa och den andra vill måla om huset eller fjällvandra.

5. Lyssna på varandra!

Läs också: Lands brudpar firar guldbröllop

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen