Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
hälsa 21 april 2017

Pratar du med ditt husdjur? Det kan vara tecken på att du är intelligent

Brukar du också småprata med dina djur? Grattis! Det tyder nämligen på att du är extra smart.

FOTO: Istock

Du som har för vana att prata med dina djur har säkert redan anat det, och nu verkar det även vara vetenskapligt bevisat. Du är smartare än andra!

Det menar åtminstone Nicholas Epley som är professor i beteendevetenskap vid Chicagos universitet. Han har ägnat sig åt att försöka ta reda på varför vi människor har en benägenhet att prata med våra husdjur, rapporterar Doktorn.com.

Förmänskligar djur och sakar

Det han har kommit fram till är att vår egenskap att gärna kommunicera med våra djur hänger ihop med en alldeles unik förmåga att förmänskliga det vi har nära relationer till, både föremål och djur. Båtar, bilar och till och med växter får namn. Och inte minst – våra djur.

Men detta har inget som helst med barnslighet att göra. Tvärt om. Nicholas Epley menar att förmågan helt enkelt är en naturlig biprodukt av att hjärnan är välutvecklad och detta är ett tydligt tecken på intelligens.

Prata och var stolt

Så fortsätt att småprata med dina älsklingar – och var stolt över det!

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen