Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
hälsa 11 maj 2017

Sätt fart på förhållandet – 8 tips på hur du återupplivar kärleken!

Har förhållandet hamnat i skymundan? Känns allt mest trist och vanligt? Här är 8 tips på hur du väcker liv i din kärleksrelation igen!

FOTO: Mostphotos

1. Skriv en önskelista

Skriv ner fem saker som du vill att din partner gör tillsammans med dig: ”Gå på bio”, ”bara vila ihop”. Be din partner göra likadant. Låt det inte vara sexuellt, utan sådant som visar på initiativ. Byt med varandra och du får i praktiken en att-göra-lista.

2. Våga ställa frågor

Var nyfiken och ställ frågor till din partner. ”Älskling, hur mår du egentligen?”, ”Är det något du saknar?” Frågor visar på omtänksamhet. Om du inte frågar stelnar relationen.

3. Gödsla med uppskattning

Säg vad som är bra: ”När du gör så där känns det bra”, ”När du har den där är du så fin”. Vänta inte med din uppskattning till något särskilt tillfälle – säg det direkt, och ofta!

4. Träna på ”raka jag-budskap”

Kritik bottnar ofta i egna behov. Uttryck dessa behov i stället för att peka ut de fel eller brister du upplever hos din partner.  Säg: ”Jag saknar att vi …”, ”Jag skulle vilja att vi …”

5. Återuppta närheten

Kom ihåg att fysisk beröring är också kommunikation. Visa dina känslor genom att klappa, stryka, krama eller bara ligga sked.

6. Berätta!

Berätta vad som gör att du känner dig älskad. Skriv ner exempel på tillfällen och be din partner göra samma sak. Ta inte med sådant som kostar pengar. Visa sedan för varandra.

7. Säg tack

Genom att ofta säga tack visar du att du har lagt märke till vad den andra gör. Det skapar en respekt och värdighet i er relation.

8. Kom ihåg!

Att byta rutiner går inte att skynda på, se det på lång sikt. Du behöver träna på att göra nya slags ansträngningar och på att gå utanför din egen invanda komfortzon. Det viktiga är att du ser det som ett åtagande.

Källa: Eva Sanner, relationsexpert.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen