Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
hälsa 14 maj 2017

Smart drag att rida! 5 saker som blir bättre när du hänger i stallet

Starka muskler och starkt huvud – det får du om du hänger i stallet! Här är fem hälsovinster du kan räkna med om hästen är din bästa vän.

FOTO: Istock

1. Starkare kropp

Ridning ger en bra träning där många muskelgrupper aktiveras. Hållning, koordination, kondition, rörlighet, balans, symmetri och perception – allt blir bättre. En eftermiddag i stallet och svetten kommer garanterat att lacka. Stallsysslor som mockning och ryktning kräver både styrka och tålamod.

2. Skydd mot stress

Nära kontakt med djur sänker blodtrycket och ökar välbefinnandet. Det är faktiskt rena rama medicinen för den som är stressad och behöver hjälp med att varva ned. I stallet och under ridturen är det här och nu som gäller och dessutom får du vackra naturupplevelser på köpet.

3. Bättre självförtroende

Hästen är ett levande djur med en egen vilja. Det ställer krav på samarbete och det gör varje ridtur till en ny utmaning. När du ska få samspelet att fungera och bygga ömsesidig respekt med en levande varelse på si så där 600 kilo, då krävs det en stor portion mod.

4. Starkare karaktär

Att hålla på med hästar kräver ansvar, tålamod, mod och självförtroende. Egenskaper som tillsammans skapar en stark person och som är efterfrågade i många andra sammanhang, gärna i ledarsammanhang.

5. Vänner för livet

Förutom alla trevliga stallkompisar så har du som ryttare alltid en god vän i närheten som är villig att lyssna. Det skänker ro och frid i kroppen bara av anblicken av sin egen häst. Hästen erbjuder sin ryttare en nära kroppskontakt. Den kroppsrörelse och rytm som ridningen utgör skapar starka band mellan människa och djur.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen