Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
hälsa 2 mars 2017

Magsjuka, förstoppning, PMS – 7 naturliga huskurer

Dags att damma av kloka kunskaper från förr. De här metoderna är både miljövänliga och naturliga och kan ge dig lindring mot allt från magsjuka till allergi.

Bild 1/3 FOTO: Istock
Bild 2/3
Bild 3/3

1. Rensar och stärker kroppen

Gör egna huskurer av citron.

Börja varje dag med att dricka ett glas ljummet vatten (hälften uppkokat hett vatten, hälften kallt vatten) med pressad ekologisk citron i. C-vitaminrik citron stärker immunförsvaret och kan hjälpa till att driva ut gifter i kroppen. Kan även hjälpa till att neutralisera vårt inre pH-värde, vilket i sin tur motverkar sjukdomar.

2. Magsjuka

Koka soppa på torkade blåbär! Söta inte med socker eftersom det verkar lösande. Ta istället lite honung om det behövs. Blåbär innehåller garvsyra som verkar stoppande. De är också rika på skyddsämnena antocyaniner, som ger den starka blå färgen.

3. PMS

maskroste

Använd torkade maskrosblad som ingrediens i ett riktigt anti-PMS-te!

Till 25 koppar:
0,25 dl torkade maskrosblad
0,25 dl torkade hallonblad
0,25 dl torkade citronmelissblad
0,25 dl torkade pepparmyntsblad

Förvara mörkt och torrt.

4. Feber

Drick lindblomste! Det stimulerar hypotalamus att kontrollera din kroppstemperatur, samt öppnar blodkärlen, vilket underlättar svettning. Mycket vatten samt granatäpplen, morötter, äpplen och vindruvor anses också verka febernedsättande.

5. Hosta

fankal

Anis, bockrot, fänkål, gullviva, kummin, kungsljus, kryddnejlika, stensöta och vitlök sägs alla vara bra mot hosta då de är slemlösande och lenande. Men den bästa nyheten för alla chokladälskare måste ju vara denna: att teobromin, som finns i kakaobönan, lär vara effektivare än kodein för att dämpa hosta!

6. Öroninflammation

vitlok

Blanda 2 vitlöksklyftor med 1 msk torkade blad av kungsljusblomma i 1/2 dl olivolja och värm i en kastrull, utan att det kokar. Låt kallna och sila ner i en droppflaska (som kan förvaras i kylskåp upp till ett år.) Droppa några droppar i det värkande örat på kvällen.

7. Tandvärk

land_artikel_pepparkakor_kryddnejlika

Tugga på några kryddnejlikor en stund vid till exempel värk i en visdomstand. De lär ha smärtlindrande egenskaper!

Spara

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen