Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
hälsa 16 november 2016

Typ 2-diabetes: 5 tecken på att du kan vara sjuk

Diabetes är världens snabbast växande sjukdom. Även i Sverige ökar sjukdomen kraftigt. Här är 5 symptom du bör hålla koll på.

Symtomen vid typ 1- och typ 2-diabetes påminner om varandra. Men vid typ 1 kommer de vanligtvis hastigt, det kan gå på några dagar eller upp till några veckor innan man blir så sjuk att man söker vård.

Smygande symptom

Vid typ 2-diabetes kommer symtomen normalt smygande. Det är inte säkert att man söker vård för dem. I stället upptäcks sjukdomen vid en rutinkontroll eller när man kollar blodsockret i samband med den andra urinvägsinfektionen på kort tid.

5 vanliga tecken på typ 2-diabetes

1.     Ökad törst och ökade urinmängder
2.     Trötthet och kraftlöshet
3.     Viktnedgång
4.     Upprepade infektioner, särskilt urinvägsinfektioner
5.     Synrubbningar

Om du har några av de vanliga symtomen och misstänker att du har typ 2-diabetes kan du kontakta din vårdcentral för att ta ett blodprov.

Källawww.diabeteswellness.se

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen