Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
humor 28 oktober 2015

10 kul men fantastiskt onödiga köksprylar

Har du obegränsat med både pengar och plats i köket? Lugn, vi har tipsen som hjälper dig att rensa i plånboken och döda tomma ytor på köksbänken.

Bild 1/2
Bild 2/2

1. Korv med bröd-rost

land_artikel_korvvarmare

Gott om plats och en faiblesse för korv med bröd? Då rekommenderar vi att du slår till på en ”Hot dog pop-up toaster”! Fungerar ungefär som en brödrost, men anpassad för korv och korvbröd.

2. Fyrkantsgörare för ägg

land_artikel_fyrkantiga _agg

Fyrkantiga ägg, ähum, jaha… Om man starkt ogillar organiska former och till exempel gärna figurklipper sina buxbomsbuskar, då kanske en fyrkantsgörare kan vara nästa grej på att köpa-listan. Stoppa i ett kokt, skalat ägg i manicken och vips har du en liten prydlig och tuktad äggkub.

3. Bananskivare

land_artikel_bananskivare

Ännu ett i raden av oumbärliga köksredskap. Knips, knips, banan rätt ner i frukostfilen.

4. Hot hot hot!

land_artikel_varmesked

Smaka för all del inte själv på ditt barns mat för att säkerställa att den är lagom varm. Det finns ju värmesensorförsedda skedar som ändrar färg.

Läs också: Akut sötsugen? Expressbaka 3 goda och snabba muggkakor i mikron

5. Senapspistol

land_artikel_senapspistol

Okej, speciellt de yngre familjemedlemmarna skulle säkert tycka att en senapspistol är rätt festlig. Möjligen lite för festlig.

6. Baconhängare

land_artikel_baconhangare

Man kan lägga bacon mellan två hushållspapper på en tallrik och mikra. Man kan också investera i en baconhängare i plast. Uppges vara lätt att diska och det ska inte bli några fettstänk i mikron. Hmm.

7. Citrussprejare

land_artikel_citrussprej_2

Det här med att i all enkelhet droppa lite citron eller lime över maten, det känns ju oerhört mossigt när man ser det här fräsiga sprejtillbehöret som monteras direkt på citrusfrukten.

Läs också: Mindre svinn – 9 goda grejer av sådant du brukar kasta

8. Tomathaj

land_artikel_tomathaj

Vad sa du? Går det lika bra med en liten kniv? Nej, vet du vad, tomathajen är ett måste för varje hemmakock med självaktning. No more blomfästen i tomatsåsen.

9. Batteridriven spaghettigaffel

land_artikel_spaghettigaffel

Om man inte orkar snurra själv så finns det en fiffig lösning på problemet: den självsnurrande spaghettigaffeln!

10. Skärbräda für pedanter

land_artikel_skarbrada_med_lador

”Slice, dice and organize” ­– en dröm för dig som uppskattar ordning och reda! Skärbräda med utdragbara lådor i vilka man kan skrapa ner det man hackat. Minskar risken för spill och oavsiktligt blandande.

 

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen