Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Humor 16 augusti 2017

6 möbler som har fått ett uppsving – men som våra barn inte kan namnet på

Några av dem finns i nästan varje hem, andra är på stark frammarsch igen. Här är möblerna med annorlunda namn som våra barn inte riktigt förstår sig på.

1. Herrbetjänt

Väck med klädhögen i sovrummet! Den här rackaren har blivit en riktig trendmöbel och vi förstår varför. Med rätt disciplin blir den både ett vackert stilleben och kanske den mest praktiska möbel du äger.

2. Stövelknekt

Frågar du någon född efter år 2000 vad en stövelknekt är kommer du kanske få en axelryckning till svar, följt av ett ”ahaa”. Stövelknektar i olika former finns i princip på varje förskola. Slå till på en klassiker – ekoxen i gjutjärn. Den kommer att bli en kär följeslagare.

3. Tamburmajor

FOTO: Shutterstock/IBL

Visst vore det enklare att bara säga klädhängare, men vi håller gärna kvar vid ordet tamburmajor. Åsikterna om namnet går däremot isär. Vissa hävdar att ordet major enbart hör hemma i armén, och därmed basta!

Det bästa med att äga en tamburmajor: Den passar i princip överallt, du slipper ta hänsyn till konstiga mått i hallen och behöver inte borra några hål.

4. Chiffonjé

En möbel som verkligen väcker vördnad är chiffonjén. Frågan är om någon byrå som tillverkas i dag kommer att kunna mäta sig med den här skönheten. Ordet kommer för övrigt från franskans chiffonier och betyder ”liten byrå för förvaring av tyglappar”.

Suktar du efter en alldeles egen? Håll utkik på loppisar, antikaffärer och onlineauktioner och slå till direkt om du hittar någon du gillar. De går åt snabbt!

5. Bidé

FOTO: RichLegg

Älskad? Nja, men den fyller sina syften. Vid en första anblick är det inte helt uppenbart vad den ska användas till och som barn var troligtvis den första reaktionen ”klart katterna ska få vatten!”.

Men skrattar bäst om skrattar sist. Även om bidén är nästintill utrotningshotad finns en rad nya toalettmodeller med just inbyggd bidé.

6. Ottoman

FOTO: Shutterstock/IBL

Äger du en ottoman? Grattis! Nu vill alla ha en hemma i sitt vardagsrum. Fast det går förstås lika bra att säga sittpuff, även om den verkliga definitionen är ”vilsoffa utan rygg- eller sidostöd”. Vilsamt värre med andra ord…

Läs också: 11 retroklassiker vi aldrig tröttnar på

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen