Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
humor 4 oktober 2016

9 situationer du känner igen om du brukar handla på Ikea

Är du en trogen Ikea-kund? Då är du väl bekant med följande situationer.

Bild 1/8 FOTO: Mostphotos
Bild 2/8
Bild 3/8
Bild 4/8
Bild 5/8
Bild 6/8
Bild 7/8
Bild 8/8

1. Ikea en löningshelg

Efter den 25 fylls Ikea av köpsugna människor som varken låter sig skrämmas av värme eller trängsel. Är du där med din respektive? Då tar besöket verkligen tempen på er relation. Det handlar inte bara om att komma överens om vad ni faktiskt ska köpa, utan också alla nedanstående punkter.

2. Sicksacket mellan strömmen

Tillhör du den stora strömmen som strosar i mellangången och ska titta på exakt allt? Eller tillhör du den andra gruppen som sicksackar mellan strömmen i panik för att det går så långsamt? Om du tillhör den andra gruppen kan besöket likställas med ett träningspass. Och släpper du för en sekund blicken på det du var ute efter kommer du orsaka trafikstockning och få en mängd elaka blickar.

3. Måste-ha prylarna som slinker ner

Doftljus, servetter, några blommor, ett 6-pack med ovanligt tunga glas. Oavsett om du faktiskt behöver dem eller inte så slinker de ner i kundvagnen. Och visst tjänar de sitt syfte. Kanske får du också med dig den där hjärtekudden med armar, Famnig, till barnen. Det är Ikeas mest sålda produkt genom tiderna. Självklart köper du även en blå Ikea-kasse. Den fungerar ju utmärkt som tvättkorg.

4. Lunch vid de höga borden…

När det närmar sig lunch letar du desperat efter ett lågt bord, i alla fall om du är kortare än 167, 7 centimeter (medellängd för kvinnor). Det är nämligen omöjligt att sitta och äta vid de höga borden – om du inte gillar att ha armbågarna uppe vid öronen förstås. Är du längre än så? Toppen. Då vet du var du ska sitta.

5. ”Hur kunde det bli såhär dyrt?”

Du kanske bara var ute efter några enstaka grejer, men eftersom de ändå var så billiga plockade du på dig några grejer till som eventuellt kan komma till användning i framtiden. Och väl framme vid kassan inser du att du redan har överskridit din månadsbudget. Antingen köper du prylarna ändå, eller så dumpar du dem diskret i gör det själv-kassan.

6. Leta igen bilen på parkeringen

Har du något riktmärke? Inte? I så fall kommer du lova dig själv att komma ihåg det vid nästa besök. Och eventuellt överväga att köpa en färgglad bil. Speciellt om du irrar omkring med en fullproppad kundvagn med bångstyriga hjul under snöstorm eller extrem värme. Inför nästa besök har du redan glömt bort det.

7. Mosa in prylarna

Hemkörning. Du tittar mot kön, inser att den är alldeles för lång och tänker att bilen nog är ganska rymlig ändå. Kanske finns det inget utrymme kvar i budgeten heller. Väl framme på parkeringen viker du ner säten, slänger överflödigt skräp och tvingar eventuella passagerare i baksätet att kika på busstidtabellen. När allt är på plats, efter många om och men, riskerar du gärna livet genom att ha en alldeles för stor byrå mellan framsätena. Det handlar ju trots allt bara om en mil eller femton.

8. Montera ihop prylarna

Är ni två som ska montera ihop möblerna? Vilken tur. Det tycker i alla fall de glada monteringsgubbarna i broschyren. Men det behöver inte vara en fördel. Någon av er kommer definitivt skippa broschyren och säga ”hur svårt kan det vara”. Efter blod, svett och tårar kommer byrån vara färdigmonterad. Att avigsidan på på spånskivan sitter uppåt gör ju inte så mycket. Det ska ändå stå grejer där.

9. Världens bästa grej!

Har du/ni tagit er igenom ovanstående punkter? Grattis! Med ett brett och prisvärt sortiment kan man knappast förneka att Ikea är världens bästa plats.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen