Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
humor 5 augusti 2016

Hjälp, det är sportsommar! 5 råd som hjälper dig genom kriserna

Först EM , sedan OS. Det blir en hård sommar med sportrelaterat elände som chipsöverdoser, diskhögar och bråk om vem som ska få makten över fjärren. Här får du råd som tar dig genom 5 av de vanligaste kriserna.

FOTO: All over press

1. Sportkrock i soffan

couple with remote control

Alla vill sportfrossa men det slår ändå fel. Kanske håller ni på olika lag eller så gillar ni olika sportgrenar.

Här är det avancerad psykologi som gäller. Om ni först lyckas gå igenom tv-guiden och bestämma vem som ska få se vad återstår ett socialt kontrakt. Ett förslag är att inrätta ett system med böter.

Den som säger ”det där är väl ingen sport” när partnern frossar i konstsim eller hädar den andres favoritlag lägger en tia i usch-burken.

2. Dumpad för sporten

Man dressed in sweatpants and t-shirt watching a tv with rapt attention

När bara en i familjen gillar sport och resten lider haltar det ordentligt. Inte nog med att husets sportgalning försvinner in i chips-träsket, hen barrikaderar också husets tv. Denna hålögda nattsuddarvarelse blir också helt oduglig i det dagliga arbetet.

För resten av familjens skull, låna en extra tv och ställ in i ett rum i källaren. Sportgalningen bryr sig inte om ifall det finns dagsljus och ni andra kan låtsas som om hen åkt bort på semester.

3. Skörbjugg och mögel

Full and drunk man

En längre sportfest sätter hushållet på prov. Matlagning, städning, kanske till och med sömnen blir sisådär.

Räddningen är papptallrikar, färdigmat i frysen och ett schema för begränsad rörelsefrihet. Under tiden som städning uteblir måste alla i hushållet röra sig enbart mellan sängen, toan och soffan. Komplettera gärna med en liten handbok för direktstädning. Den som grisar ner en mugg ska genast diska den och ve den som lämnar toaletten utan att sätta i ny toarulle när den gamla är slut.

4. Men barnen då?

Boys piled together on sofa

EM eller OS. Det blir inte FF för det. Det går inte att abdikera från rollen som förälder. Här gäller det att sladda mellan luckorna i barnens schema. Se till att de får allt de behöver först, tiden som blir över kan du och din partner fördela på sportsändningar.

Och nej, det duger inte att passa småttingar framför TV:n. Varje unge vet att tillfället när du glor på burken samtidigt som du frånvarande kör en leksaksbil fram och tillbaka på vardagsrumsmattan är perfekt. Det är då man målar köket med ketchup.

5. Ingen vill leka med mig!

funny girl showing fatigue throwing herself on the sofa in her living room after a long day at work

Nej, du är inte ensam. Du är på retreat. När alla sportgalna sitter inne drar du först nytta av alla extrapriser på läsk, chips och godis. Sedan är världen din. Du får bästa platsen på restaurang, finaste badplatsen, då får alltid sittplats på bussen och kan välja favoritrad på bion utan problem.

När de andra kippar upp ur sofforna rasar de ut, bleka och med flottigt skrynkliga snacksfingrar. När deras kisande ögon vant sig vid ljuset är du  där: utvilad, solbränd och sval.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen