Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
humor 2 juni 2016

Singel i midsommar? 8 galna midsommarriter du inte hört talas om

Ett äpple i armhålan, mensblod i kaffekoppen och nattligt näckande i rågåkern. Här är 8 riter som sägs kunna hjälpa dig att hitta den rätta i midsommar.

1. Käka en sill baklänges

Innan du går till sängs, sätt dig baklänges på en stol. Ät en salt sill eller strömming, det är mycket viktigt att du börjar med stjärten. Drick inget. I drömmen kommer du sedan att bli bjuden på ett glas med en dryck – från din framtida partner.

2. Spring omkring naken hela natten

Leta upp en rågåker och klä av dig alla kläder. Ställ dig mitt i åkern. Stå kvar hela natten. Till slut blir du antagligen så trött att du börjar hallucinera och ser din tillkommande i en syn. Känns det övermäktigt, testa att gå naken längs nio diken i rågåkern eller spring tre varv runt den. Motsols givetvis.

3. Leta bokstav i ormbunken

Ryck upp en ormbunke på midsommarnatten och klyv roten. I snittet kommer du att se den första bokstaven i den blivande partnerns namn. Ett tips i all enkelhet är att ta med en spade, ormbunkar är sega rackare.

4. Bjud på lite mensblod

Tre droppar mensblod i en kopp kaffe så är saken biff. Bjud den intet ont anande utvalde att dricka, han blir garanterat störtförälskad i dig.

5. Häcklöpning över gärdsgårdar

Hoppa eller klättra över nio gärdsgårdar (eller sju beroende på var du bor, traditionen varierar). Du kommer därefter att möta din livskamrat.

6. Det klassiska kuddtricket

Lägg sju eller nio olika sorters blommor eller en ärtskida med nio ärter under huvudkudden så drömmer du om den du kommer att gifta dig med. Blommorna eller ärtskidan plockas efter solnedgången och under tystnad. Kombinera gärna med hopp/klättring över gärdsgårdar för bästa effekt.

7. Baklängesgång i korsning eller i ring

Gå fem varv baklänges i en trevägskorsning med slutna ögon. När du är klar kommer din älskade att komma gående. Eller gå nio varv baklänges, naken, motsols runt en källa så ser du honom eller henne i vattenspegeln. Det går också bra att gå baklänges runt en kyrka eller ett hus. Var tyst och ensam.

8. Bjud på ett äpple som svettats i din armhåla

Håll fast ett skalat äpple i din armhåla en stund – det är bara bra om du är lite svettig, undvik i alla händelser deodorant – så att det får lite av din doft. Lägg det i fruktskålen. Den som äter äpplet blir din älskade, i alla fall så länge du inte berättar vad du gjort med det.

 

Relaterade artiklar

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen