Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
humor 22 december 2016

Syna storstadsbluffen! 7 saker folk ljuger mest om när de kommer hem

Nu är det dags för hemvändarna att återvända från städerna. Men hur sanningsenliga är de egentligen? Här är sju saker som de bluffar om.

Bild 1/2
Bild 2/2
Foto: Lasse Lychnell/Handelshögskolan.
Foto: Lasse Lychnell/Handelshögskolan.

Dagen är kommen. Du är i din gamla hemort, släktmiddagen är uppäten och en gammal gymnasiepolare hör av sig och frågar om du ska med ut. Redan här bör du fundera på vad ångesten från förra året egentligen kom ifrån.

Men om du trots allt tackar ja och sedan står där på stadshotellet med ”Du swipa höger” i öronen kommer här 7 tips på vad du verkligen inte ska säga.

1. …om jobbet

CV
Foto: Mostphotos.

Få saker är så lätta att slira om som jobb. Klassikern att vara ”mellan två jobb” har alla kört och att vara projektledare kan mycket väl innebära att du mest försöker ta dig från sängen och ut i soffan på egen hand. För att inte tala om alla obskyra engelska titlar som folk kletar på sina CV: ”Key Analytics Group Manager Specialist?!”
DU SÄGER: ”Jag jobbar med reklam”.
SANNINGEN ÄR: ”Jag delar ut reklam”.

2. …om plugget

Foto: Lasse Lychnell/Handelshögskolan.
Foto: Lasse Lychnell/Handelshögskolan.

Högskole- och universitetsvärlden är som gjord för att dölja sanningen. Ingen har en aning om vad du gör och om du lyckas förklara är det ändå ingen som bryr sig. Möjligen kan flashiga ställen som Handels och Chalmers ingjuta någon slags respekt och därför skarvas det vilt för att få rätt connection.
DU SÄGER: ”Jag läser på Handels”.

SANNINGEN ÄR: ”Jag har läst om Handels – tror jag…”

3. …om hur ofta vi är ”hemma”

pizzeria
Foto: Mostphotos.

Att komma hem ska vara som en schlager, sägs det. Nja… Du ska absolut inte erkänna att du faktiskt längtar efter småstadspizza och egentligen hatar Trädgården, Push och Möllevångstorget.
DU SÄGER: ”Jag har inte en aning om när jag var hemma senast”.
SANNINGEN ÄR: ”Jag har tatuerat in min lågstadielärares hus på ländryggen”.4. …om skvallret på hemmaplan

facebook
Foto: Mostphotos.

Tangerar föregående lögn. Du har så klart ingen aning om att det där paret från gymnasietiden nu har tre barn och har tagit över Pressbyrån… Haha, klart att du har! Du har ju stalkat dem i åtta år på Facebook och Instagram.
DU SÄGER: ”Orka. Folk har ju inga liv längre”.
SANNINGEN ÄR: ”Säg, säg, säg!! Vem har legat med vem?!”

5. …om hur mycket vi tränar

Foto: Istock.

Ni som någon gång hängt på en dejtingsajt vet att svensken tränar 77 dagar i veckan, dygnet runt och bara älskar allt som har med friluftsliv att göra. I sociala medier har alla killar minst en bild i bar överkropp och alla tjejer kan stå på huvudet och yoga samtidigt. Poängen med denna ironi? Vi ljuger ständigt om hur mycket vi tränar och spenderar i naturen och självklart kommer vi att göra det även på hemvändardagen.
DU SÄGER: ”Jag brukar ta mig ut i skärgården och köra burpees på klipporna”.
SANNINGEN ÄR: ”Jag har matkasse från McDonalds”.


6. …om hur mycket saker kostar i stan

muffin
Foto: Mostphotos.

Att te och muffins kostar mer i Stockholm än vad din mormor får i pension beror endast på att någon överbetald produktutvecklare döpt det till chailatte och cookie. Det är naturligtvis otroligt pinsamt att erkänna att vi stadsbor dag efter dag utsätter oss för denna livslögn. Så vad göra? Ljug – om du inte vill framstå som en komplett idiot.
DU SÄGER: ”Det går att leva billigt i storstan också…”
SANNINGEN ÄR: ”Banken har skickat mig amorteringskrav på Rivals cava”.

7. …om kändisar

zara-larsson
Foto: Mostphotos.

Familj, släkt och vänner kan vara vansinnigt nyfikna på vilka kändisar du sett och umgåtts med i storstan. Och vem vill göra faster Birgitta besviken eller polaren som älskar Filip och Fredrik? Inte du, så klart, och därför ljuger du brett om vilka kontakter du har. OBS! Här finns en rejäl fälla att gå i eftersom en snabb titt på Facebook kan avslöja om du ljuger eller inte. Var därför beredd med repliken: ”Vi är vänner på ett annat plan…på Facebook har hon mer vanliga vänner”.
DU SÄGER: ”Jag träffar Zara Larsson då och då”.
SANNINGEN ÄR: ”Jag har hjälpt Anton Körbergs mammas kusin att källsortera hårdplast. Eller om det var någon från Erik och Mackan. Kanske.”

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen