Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
humor 28 maj 2017

Varning för skrattchock – kolla in de tokroliga tidningsurklippen!

Har du också suttit vid köksbordet och fnissat åt galna insändare och oväntade kommentarer i tidningen. Jennifer Bark har samlat roliga tidningsurklipp under flera år och tillslut blev det till en bok – här bjuder hon på sina absoluta favoriter!

Bild 1/10 FOTO: Pug Förlag
Bild 2/10
Bild 3/10
Bild 4/10
Bild 5/10
Bild 6/10
Bild 7/10
Bild 8/10
Bild 9/10
Bild 10/10

– Trots att vi hållit på med denna boken ett tag så kan jag fortfarande skratta åt urklippen när jag läser dem, säger Jennifer Bark.

Jennifer och hennes man David Stark har samlat på olika tidningsurklipp de gillar i flera år och tillslut var det tillräckligt många för att göra en boka av dem.

skrattshock2
Jennifer och Davids kärlek till kommunikation och till språk är en anledning till att boken kommit till.

”Jag har en morakniv”

Jennifers absoluta favorit är urklippet med Lars Helmertz från Odensala som på frågan om han använde internet svarar att ”nej, jag har inte internet, jag har en morakniv”.

– När jag fick tag på honom pratade vi säkert i en timme, han var helt fantastisk. han gjorde stort intryck på mig, säger Jennifer.

Foto: Pug förlag

Letat upp nästan alla i boken

Att samla in urklippen var ett arbete i sig. Men ett minst lika omfattande jobb var att få tag på alla personerna som skulle vara med i boken.

– Det har varit det stora jobbet egentligen. Ibland har vi bara haft en ort och en ålder. Men alla som är med i boken med bild har vi fått tag på och det har varit jätteroligt. Det har kommit fram ganska härliga berättelse när man fått höra hela historien. Som tjejen med potatisen som visade sig ha ordet potatis på latin som sin mejladress, säger Jennifer.

Foto: Pug förlag

För tjocka tekakor

Jennifer har själv funderat på vad det är med urklippen som gör att de är så roliga.

– Det är en väldigt bra fråga. Kanske att det är så att vi är vana att läsa så tillrättalagda svar, att allt ska var så perfekt. I tidningen är vi vana att det viktiga lyfts fram men så kommer en insändare om att tekakor är för tjocka till exempel. Det blir en väldig kontrast som är rolig på något sätt. Samtidigt är ju de små sakerna i livet som tekakor också viktiga , säger hon.

tekakor

Boken tar upp det mesta man kan tänka sig. Från det alltid aktuella svenska vädret…

Foto: Pug förlag

…till livet på landet..

…djurhållning och relationer…

Foto: Pug förlag

…och vetenskap.

tidsmaskin-kopia

Till hösten kommer Jennifer och Davids nya bok ut– ”Förlåt att jag väckte dig, jag var bara uttråkad”.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen