Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
humor 24 november 2016

Vinnarna: Landläsarnas bästa bilder av livet på landsbygden

Det här är landsbygdslivet på riktigt, utan volanger. Land efterlyste läsarnas bästa sanningsbilder. Här presenterar vi vinnarna och de andra finalisterna!

Det vinnande bidraget i Lands fototävling kommer från Maria Hult. Bilden visar släktens gamla soldattorp i Hällevadsholm som håller på att omvandlas till drömboende.

1. Guld för en bild mitt emellan

Vinnarbild
Foto: Maria Hult.

Så här skriver hon om sin bild:
”Virket är friskt och fint men mössen dansar på bordet varje vinter, trots våra ihärdiga försök att mobilisera krig, nu senast genom fogskum, vilket de tydligen inte gillar att bita i. Lyckosamt för dem sätter sig huset något varje år så det uppstår ständigt nya springor, musfritt blir det nog aldrig. Jag är tacksam för att grävlingen som bodde under huset tagit sitt pick och pack till andra boningar. Vi köpte en villavagn för att få moderniteter som diskbänk, rinnande vatten, soffa och TV i musfri miljö.”

2. Silverläge i dyngan

 

Andra plats
Foto: Kirsten Seger.

Silverplatsen går till en riktigt grisig bild. Bilden som skickats in av Kirsten Seeger i
Kävlinge visar inte bara en särdeles olycklig vurpa i gödselstacken. Det är dessutom skånsk vinter.

3. Verklig odlarmöda

Hund i trädgård
Foto: Kjell Larsson
På tredje plats hittar vi en underbar liten vovve i en lika underbar trädgård.  Kommer ni ihåg hur det brukar se ut i blanka magasin om trädgårdsskötsel? Prunkande ärtbäddar och mitt i allt en pigg, välfriserad hund med rosett i pannan.Så ser det inte ut hos Kjell Larsson och hunden Nimo i Kråkshult. Tack och lov!

Land gratulerar Maria Hult, Kirsten Seger och Kjell Larsson som vann var sin söt filt. De övriga finalisterna följer här, utan inbördes ordning. Tusen tack alla som lät oss njuta av era fina bilder!

Mil efter mil

Landsväg
Foto: Anna Lunki

Vägen är rak som ett järnspett och rutan sprucken. Vad gör det? Här kan man skriksjunga allt man orkar. Bilden skickades in av Anna Lunki från Umeå.

Designentré att avundas

Uppfart
Foto. Johan Samuelsson

Tror ni att folk har järnklot, designade blomkrukor och gjutjärnssoffor på uppfarten? Nej, så här ser det ut, som hos Johan Samuelsson i Värnamo.

Hårding i underläge

Foto: Linnea Skog
Foto: Linnea Skog

Längre från Ernst Kirchsteigers program är det svårt att komma. Linnea Skoog skickade in bilden på maken som renoverar golv i stugan i Ånimskog.

Alla dessa vrålåk

Barnvagn
Foto: Matilda Christensen

Matilda Christensen skickade in den här bilden från Tranemo. Så här skriver hon själv: ”Mina tre vrålåk – ett av dom vrålar när jag stannar. Sommaren med trädgård och kolikbarn.”

Bottenkänning på riktigt

helena

Helena Göransson är ingen blekis. Så här såg det ut när hon dränerande om huset i sommar. Kraftpaketet bor i Föllinge i Jämtland om ni undrar.

Mossigaste mustaschen

Mossa i näsan
Foto. Kitty Pettersson

Situationskomik i skogen. Kitty Petterson skickade in bilden på sonen Jonathan Bergstens mustaschmossa. Han bor i Karlskoga.

 

 

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen