Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hus & hem 26 april 2017

100-årig lada bortskänkes – ta chansen och rädda det vackra timret

Det kräver beslutsamhet och en gnutta mod att montera ned en timrad lada, flytta den och bygga upp den igen. Speciellt om den ska användas som bostad. Har du vad som krävs? Varsågod – ladan är din!

Det kan till en början kännas som ett hisnande projekt och det blir kanske inte så mycket billigare än att köpa nytt. Men det blir ett hus med rejäl själ i och att timra ned och timra upp är en spännande projekt för den som brinner för byggnadsvård.

Det finns bra handböcker för hur det går till och i Facebookgruppen Byggnadsvård; köp sälj och diskutera går det garanterat att få såväl stöd som goda råd längs vägen.

Riskerar att eldas upp

Fint timmer men tak och golv bör inte användas, enligt ägaren.
Fint timmer men tak och golv bör inte användas, enligt ägaren.

Ingrid Stenling hoppas på att hitta en ny ägare via Land.se till sin ladugård som är en av flera ladugårdar på den gamla jordbruksfastigheten i byn Grythöglandet mellan Strömsund och Ramsele i Sollefteå kommun. Alternativet till återanvändning av den här uttjänta byggnaden är rivning och sedan uppeldning – ett vanligt slut för övergivna timmerhus som står överallt i bygderna, som Ingrid helst av allt vill undvika.

– Det vore verkligen synd. Timret är fint men taket är i dåligt skick. Den som vill komma och montera ned det och sedan frakta bort det får materialet gratis, säger hon.

Chans fram till 10 juni

timmerhus2

Ladugården som bortskänkes uppskattas till 35 kvadratmeter och är omkring 100 år gammal och har troligen använts till djur då det finns ett par bås i det. Fram till den 10 juni får byggnaden stå kvar! Så skynda att titta.

Välkommen att titta

Ladugården som bortskänkes ligger intill Faxälven.
Ladugården som bortskänkes ligger intill Faxälven.

Gör så här:

Maila Land.ses webbredaktör Helena Nimbratt vid intresse.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen